Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Редовна седница Градског савета за запошљавање
   

На 14. редовној седници Градског савета за запошљавање данас одржаној у згради Градске управе поред представљене информације о реализацији уговора за субвенционисање запошљавања теже запошљивих лица по програму за претходну годину и о току јавних радова по програму за 2018. годину, чланови Савета разматрали су захтеве треће групе послодаваца за субвенције ради запошљавања теже запошљивих лица по програму за 2018. годину.

Јавни позив за послодавце за доделу субвенција за запошљавање из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима за 2018. годину који заједнички спроводе Град Крагујевац и Национална служба за запошљавање - Филијала Крагујевац завршен је 30. септембра. У трећој групи седам послодаваца конкурисало је за ангажовање 16 лица и сви испуњавају услове јавног позива, а након обиласка од стране комисије утврђено је да сви послодавци имају услове да запосле захтевани број лица, речено је седници Градског савета. До сада је позитивно одлучено 24 захтева за 46 лица а закључено 19 уговора за 22 лица и пројектована средства су 3 480 000 динара, речено је на седници. У току је закључење уговора са још 3 послодавца који планирају да у радни однос на неодређено време приме 3 лица од којих је једна особа са инвалидитетом и пројектована средства су 480 хиљада.  

У извештају о реализацији овог програма за 2017. годину речено је да је закључено 17 уговора за запошљавање 21 лица и утрошено 3,3 милиона динара. После истека уговорне обавезе од 12 месеци, испоштованих обавеза уговора, плаћених пореза и доприноса, у радном односу је остало 10 лица. У оквиру друге тачке дневног реда и извештаја о току јавних радова у овој години који се завршавају до 15. новембра, чланови Савета су оценили да су радови испуњени и у складу са термин плановима.

 

Претходна страна