Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Спремна документација за категоризацију Крагујевца као туристичког места
   

Град Крагујевац је прикупио комплетну документацију непходну за улазак у поступак категоризације као туристичког места, закључено је данас на састанку Радног тима за категоризацију. Документација ће бити упућена Министарству трговине, туризма и телекомуникација на разматрање и одлучивање.

Надамо се да ћемо врло брзо добити сертификат о туристичкој категоризацији, јер Крагујевац, као стара српска престоница, поред модерних атрактивних културних садржаја, град је богате историје и има много тога да понуди у културном, историјском али и индустријском смислу - рекао је Радомир Ерић члан Градског већа за привреду и председник Радног тима за категоризацију.

Град располаже значајним потенцијалима од којих се може изградити одржива и атрактивна туристичка понуда што би Крагујевац могло да сврста на мапу правих туристичких градова у Србији. На развоју туризма у Крагујевцу ради се дуги низ година јер градски менаџент и у томе види развојну шансу града. Сада само у групи некатегорисаних градова, а наш циљ је прва категорија.

Ерић је подсетио да је почетком октобра ресорно Министарство у оквиру субвенција и дотација намењених развоју туризма одобрило Крагујевцу 15 милиона динара за сређивање језера Бубањ. Атрактивна локација у центру града велики је потенцијал за развој туризма тако да је ово само почетак развоја потенцијала језера Бубањ које се налази на путу за Коридор 10.

Поред тога, пројекти за туристичке руте, пешачке, коњичке и бициклистичке стазе су у изради, а добијањем туристичке категоризације отпочеће и њихова реализација.

 

Претходна страна