Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Отворени 43. Октобарски здравствени дани у Крагујевцу
   

Октобарски здравствени дани, у организацији Окружне подружнице Српског лекарског друштва, окупили су у Крагујевцу близу 1500 учесника и 48 предавача из земље и иностранства. Теме овогодишњих здравствених дана су демографија, популациона политика, онкологија и хематологија, као и  најсавременија достигнућа у области стоматологије.

Свих ових година трудили смо се да у октобру окупимо здравствене раднике Србије како би разговарали о најновијим достигнућима у области медицине, стоматологије, фармације, унапређењу рада сестара и техничара. Захваљујући еминентним предавачима из земље и иностранства овај скуп је, казао је Ранко Голијанин председник Окружне подружнице Српског лекарског друштва, акредитован као конгрес са међународним учешћем.

У име Владе Србије успешан рад пожелела је проф. др Славица Ђукић - Дејановић министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, која је поред осталог рекла да нас време иза нас обавезује да нам будућност буде неупоредиво квалитетнија. Допринос таквим корацима дају и организатори Октобарских здравствених дана јер су учесници у прилици да стекну нова знања и вештине у складу са савременим стремљењима у медицини.

Отварајући скуп Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту подсетила је на све кораке које је локална самоуправа предузела у претходном периоду на путу развоја здравствене заштите. Крагујевац је добитник признања за најхуманију средину која је свеопште приступачна за особе са инвалидитетом. У претходној години град је подржао све здравствене установе, преузео Завод за здравствену заштуту радника Застава, уложио значајна средства у набавку медицинске опреме и у инфрастуктуру, помагао на путу јавног здравља бројне пројекте и активности.

Локална самоуправа изузетну пажњу поклања онима којима је то најпотребније као што је финансијска подршка за четврти покушај вантелесне оплодње, бесплатан превоз за све ђаке и старије од 65 година, а развили смо и бројне сервисе за подршку породици, казала је Гордана Дамњановић.

Данас и сутра од бројних предавача учесници ће имати прилике да чују више о темама као што су Стратегија за подстицање рађања Владе Републике Србије, Одговор друштва на одумирање Србије, Како подстаћи рађање, Миграциони профил становништва Шумадије, Структура и исход националног програма вантелесне оплодње КЦ Војводине, ГАК Народни фронт, КЦ Србије, Опште болнице у Ваљеву и КЦ Крагујевац. 

 

Претходна страна