Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Презентација пројекта Локална партнерства за запошљавање рањивих група
   

У Бизнис иновационом центру у партнерској организацији Развојног бизнис центра Крагујевац и Града Крагујевца данас је представљен пројекат ''Локална партнерства за запошљавање рањивих група''. Пројекат се реализује у оквиру Програма Свис ПРО ''Подршка Владе Швајцарске за унапређење доброг управљања и социјалне укључености на локалном нивоу'', који заједнички спроводе Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и Стална конференција градова и општина (СКГО).

Локална партнерства за запошљавање рањивих група један је у низу квалитетних пројеката које Развојни бизнис центар спроводи а бави се питањем теже запошљивих категорија и обуком тих лица у стицању одређеног знања и вештина које су у складу са потребама послодаваца. Град Крагујевац у њиховој мисији успешног спајања незапослених, овога пута из категорије рањивих група, са потребама тржишта рада и послодаваца, је стални партнер јер се на веома ефикасан начин баве питањем запошљавања. Овакве и сличне пројекте Центра или било које друге организације Град ће увек прихватити и пружити подршку, рекла је Миња Обрадовић, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима.

Говорећи о циљевима Свис ПРО програма за који је швајцарска влада одвојила близу 6 милиона евра и који укључује 99 градова и општина у Србији, Наташа Ивановић, програмски службеник за социјалну укљученост је истакла да је основни циљ пружање подршке развоју доброг управљања и социјалне укључености, односно побољшање услуга за грађане, посебно рањивим групама у свим областима социјалног укључивања.

Пројекат је намењен младима и женама без квалификација који ће стицањем нових знања и вештина себи обезбедити социјално укључивање. Током осам месеци колико ће трајати реализација, за 20 кандидата ће се одржати две врсте обука и то за помоћника пекара и монтера суве градње. Обуке ће се спроводити у реалном пословном окружењу у компанијама које имају потребу за запошљавањем, а то значи да ће кандидати имати прилику не само да стекну знања већ и да дођу у непосредни контакт са послодавцима што је од великог значаја за остваривање радног односа, објаснила је Марија Стојадиновић, представник Развојног бизнис центра.

У оквиру презентације, на тему положаја рањивих група на тржишту рада, говорила је Горица Бачанин, директорка Националне службе за запошљавање, филијале Крагујевац. Пројектом је предвиђено штампање брошуре о дефицитарним занимањима на тржишту рада, која ће бити на располагању грађанима, институцијама и организацијама у циљу повећања њихове информисаности.

 

Претходна страна