Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Шумадијска регија – Покрет слободних грађана против ребаланса буџета
   

Одборничка група “Шумадијска регија - Покрет слободних грађана“ неће подржати предложени ребаланс буџета, рекао је на конференцији за новинаре Бојан Стојадиновић, шеф ове одборничке групе у Скупштини града Крагујевца.

Као разлоге Стојадиновић је навео умањење прихода на позицији капиталних инвестиција, смањење расхода на инвестиционом плану, повећање трошкова које град Крагујевац не би требало да плаћа, а пре свега повећано издвајање за Радио телевизију Крагујевац и повећање пенала и казни по пресудама и одлукама судова, где се по овом основу са позиције имовине издваја и до четири пута више. Привредна активност у граду не постоји, сматра Стојадиновић и истиче да све наведене трошкове које град Крагујевац плаћа, покривају грађани кроз астрономски увећане цене пореза на имовину физичких лица.

Због тога је Шумадијска регија - Покрет слободних грађана са својим политичким партнерима, Социјалдемократском странком у Крагујевцу и Покретом центра, покренула акцију “Рез на порез“ којом позива Крагујевчане да потписом подрже смањење пореза на имовину. После акција на неколико градских локација и свакодневног потписивања у просторијама странке, Стојадиновић најављује одржавање зборова и трибина у месним заједницама, на којима ће осим пореза, теме бити и проблеми грађана у свакој локалној заједници.
 

 

Претходна страна