Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Почео 24 часовни Климатон у Крагујевцу
   

Климатон је глобални покрет посвећен решавању највећих климатских изазова са којима се данас градови суочавају и конципиран је као 24 часовни софтвер фестивал који се у исто време, четврту годину за редом, 26. октобра одржава у преко 100 градова широм планете. Ове године се први пут одржава и у Крагујевцу.

Учесници ће у тимовима током 24 часа радити на припреми решења за климатске изазове града Крагујевца. Тема овогодишњег Климатона у Крагујевцу је како мотивисати грађане да се активније укључе у управљање отпадом на градском нивоу. Конкретно, примарна сепарација отпада је идентификована као горући проблем и од учесника се очекује да кроз иновативна решења допринесу његовом решавању. Учесници ће подршку током догађаја, у припреми својих решења, добити од стручњака из области управљања отпадом и пословног планирања. Најиновативније идеје ће бити награђене!

Догађај партнерски организују град Крагујевац, Удружење “Центар за еколошко образовање и одрживи развој“, Бизнис иновациони центар, Факултет инжињерских наука и Удружење “Ун БеСо“.

Организација догађаја је подржана од стране УНДП и Climate KIC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна