Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Шанса за младе да остваре пословну идеју
   

Град Крагујевац, у партнерству са Бизнис иновационим центром, а уз подршку Канцеларије за младе, продужио је до 15. новембра рок за пријаву за учешће у обукама пословних симулација за започињање бизниса или унапређења пословања доделом бесповратних средстава младима од 18 до 30 година. Циљ пројекта који финансира Министарство омладине и спорта је повећање запошљивости младих кроз унапређење система подршке за развој личних вештина и компетенција али и допринос повећању предузетничких иницијатива код младих.

Пројекат који се одвија у два смера предвиђа доделу средстава за покретање три до пет нових компанија са по три до пет запослених, које ће ради одрживости на тржишту имати сву потребну финансијску и логистичку подршку града и Бизнис иновационог центра.

Други део пројекта реализоваће се кроз тромесечну стручну праксу за 35 младих особа у крагујевачким фирмама, које ће полазницима пружити могућност и за стално запослење. У сарадњи са Градском агенцијом за саобраћај, град Крагујевац је за младе који се пријаве за тромесечну стручну праксу обезбедио и превоз.

За младе који се пријаве за покретање сопственог посла Бизнис иновациони центар организоваће обуке за припрему пословних планова. Обуке ће се одвијати у три циклуса за по 20 кандидата, који ће након завршене едукације добити сертификат БИЦ-а за успешно завршену обуку из пословних симулација. На крају циклуса кандидати ће пред комисијом представити своје бизнис идеје и на основу бодовања одлучиће се о висини средстава које ће добити. 

Висина додељених средстава кретаће се у распону од 200.000 до 500.000 динара по кориснику од укупно 1.500.000 расположивих средстава по пројекту. 
Услов за пријаву на конкурс, који је објављен на званичној интернет презентацији града Крагујевца и интернет страници Бизнис иновационог центра, је да су кандидати старости од 18 до 30 година.

Претходна страна