Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Избори за чланове националних савета националних мањина у недељу 4. новембра 2018. године
   

У недељу 4. новембра у Србији ће бити одржани избори за чланове националних савета националних  мањина. Чланове савета бирају 22 мањинске заједнице, од чега је 18 испунило услов за непосредне изборе (албанска, ашкалијска, бошњачка, бугарска, буњевачка, влашка, грчка, египатска, мађарска, немачка, пољска, ромска, румунска, русинска, словачка, словеначка, украјинска и чешка), а четири путем елкторске скупштине (македонска, хрватска, црногорска и руска).

У недељу 4. новембра 2018. године, 462 759 бирача гласаће на 926 бирачких места које је утврдила Републичка изборна комисија.

У Крагујевцу се спроводе непосредни избори за чланове савета 13 националних мањина за град Крагујевац и општине Топола, Лапово, Рача, Баточина и Кнић. На два бирачка места у МЗ “Палилуле“ и МЗ “Бубањ“ своје бирачко право моћи ће да оствари 1349 уписаних бирача (Ашкалије, Бошњаци, Бугари, Буњевци, Власи, Грци, Египћани, Мађари, Роми, Румуни, Русини, Словенци и Чеси).

Бирачка места биће отворена од 7 до 20 сати, а изборе спроводе Републичка изборна комисија и Бирачки одбори.

У среду 31. октобра извршена је примопредаја изборног материјала између Кооридинатора РИК-а за Шумадијски управни округ, представника Радног тела РИК- а за Крагујевац и Градске управе.

Истог дана одржана је и обука Бирачких одбора који ће спроводити изборне радње на два бирачка места у Крагујевцу.

Иначе, за свих 18 националних мањина, које ће бирати своје националне савете на непосредним изборима у Србији, Републичка изборна комисија прогласила је укупно 58 изборних листа.

 

Претходна страна