Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Уређење МЗ Филип Кљајић
   

У оквиру уређења МЗ Филип Кљајић, после скоро две деценије, постављањем шест рефлекторских сијалица, биће осветљен простор испод надвожњака у улици Јована Ристића. То је јавна површина са великом фреквенцијом пролазника, коју поред грађана МЗ Филип Кљајић, користе и житељи Бреснице као и једног дела насеља Пивара. Највећи проблем у смислу безбедноси имала су деца из тих насеља при повратку из школе у вечерњим сатима. Кретање у неосветљеном простору било је небезбедно и за чланове Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић“ који се налази у непосредној близини. 

Захваљујући разумевању Градске управе коначно је решен вишедеценијски проблем у овом делу града, казао је одборник Милан Зечевић. Следећи корак је постављање приступне рампе за лица са посебним потребама и мајке са бебама у колицима како би брже и безбедније могли да прелазе преко надвожњака.

У склопу уређења МЗ Филип Кљајић у току си и радови на уређењу Бресничког потока. Поред чишћења корита од осушеног грања и растиња у дужини од једног километра, чисти се и простор око потока. Ово ће уједно, у случају обилнијих падавина, спречити загушења и поплаве, као што је био случај ранијих година.

 

Претходна страна