Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Амбасадорка Аустралије у посети Крагујевцу
   

За амбасадорку Аустралије у Србији Њ.Е. Рут Стјуарт, која је у званичној посети Крагујевцу, заменик градоначелника Ивица Момчиловић приредио је пријем, у згради Градске управе. На пријему је, између осталог, било речи о потенцијалној сарадњи у области информационих технологија, здравствене и социјалне заштите и културе. 

Заменик градоначелника Ивица Момчиловић изразио је наду да ће добра сарадња успостављена у у претходном периоду бити настављена. Сложили смо се да има пуно простора за успостављање сарадње у области информационих технологија, као и могућности за афирмацију женског предузетништва кроз мале грантове које Аустралија обезбеђује организацијама цивилног друштва, казао је Момчиловић.

Град Крагујевац има велику развојну шансу у ИТ сектору, истакао је помоћник градоначелника Александар Штајн и подсетио да град има ИКТ Кластер од 25 компанија. Од великог значаја за Крагујевац биће изградња рецоверс Дата центра по светским стандардима.   

Једна од важних тема данашњих разговора била је и брига о менталном здрављу. У Аустралији веома добро функционише Удружење на националном нивоу које пружа подршку рањивим групама. Ово је једна од кључних тема сваког друштва и мислим да би размена искустава у тој области била од изузетног значаја за наше две земље, рекла је амбасадорка Стјуарт и додала да Аустралија подржава пројекте локалних заједница, нарочито оне које се односе на родну равноправност.

Амбасада Аустралије у Србији већ неколико година спроводи Програм директне помоћи, обезбеђивањем малих грантова невладиним организацијама које се баве економским оснаживањем жена, подршком осетљивим и угроженим групама, подршком младима и подизањем свести о заштити животне средине.

 

Претходна страна