Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Помоћ ресорног министарства реализацији инфраструктурних пројеката у Крагујевцу
   

Сарадња ресорног министарства и града Крагујевца на инфраструктурним пројектима, била је тема састанка потпредседнице Владе Републике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и градоначелника Крагујевца Радомира Николића.

Михајловић је изразила спремност да Министарство помогне у кључним пројектима за Крагујевац, као што је “Шумадијски коридор“ који би повезао тај град, Краљево и Чачак и омогућио конекцију са аеродромом у Лађевцима. Крагујевац може да рачуна и на помоћ у изградњи северне обилазнице око града.

Николић је затражио и помоћ око изградње инфраструктуре у индустријској зони Крагујевца, где компанија “Сименс“ припрема фабрику за производњу локомотива, вагона и трамваја у којој ће посао наћи око 8.000 радника.

Министарство и ресорна друмска и железничка предузећа помоћи ће да се испуне сви предуслови за отварање фабрике. То се односи како на изградњу и реконструкцију путева, тако и на неопходну железничку инфраструктуру, навела је Михајловић.

На састанку је било речи и о изградњи станова за службе безбедности у Крагујевцу, за које ће крајем новембра бити расписан јавни позив, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Претходна страна