Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Наставак активности на унапређењу јавног градског превоза
   

Унапређење јавног превоза у Крагујевцу била је тема састанка између представника града Крагујевца, Градске агенције за саобраћај и председника савета месних заједница. На основу Студије равоја градског превоза, коју је за потребе града Крагујевца, урадио Саобраћајни факултет у Београду, од првог јула направљене су измене у реду вожње, дошло је до измена траса на појединим линијама, док су неке линије укинуте.

Град Крагујевац и Градска агенција за саобраћај улажу велике напоре да осавремене јавни превоз и до сада су уведене многе новине. Наш циљ је да што више грађана користи услуге јавног превоза и управо због тога желимо да чујемо предлоге и сугестије како бисмо могли да на време да им изађемо у сусрет, рекао је Витомир Недељковић, члан Градског већа за локалну самоуправу. Наша идеја је да кроз редовне састанке са представницима месних заједница упознамо грађане са начином рада, плановима али и да чујемо њихове предлоге.

Излазећи у сусрет потребама житеља Месне заједнице “Бресница 3“ Градско веће је донело решење о измени трасе линије 26 Мале Пчелице (Старо село) - Теферич (Викенд насеље), тако да је враћена ранија траса линије 26, која је функционисала у претходне три године. 

Постоји одређено незадовољство код поједних грађана због преседања али морамо бити свесни тога да је Крагујевац велики град и да јавни превоз у великим градовима тако функционише, рекао је Душан Обрадовић, директор Градске агенције за саобраћај. Крагујевац сада има 68 аутобуса и за 30 одсто већи број полазака у односу на период од пре неколико месеци. Оно што нам је вратило путнике јесте и одлука о бесплатном превозу за ученике основних и средњих школа, за лица старија од 60 година и социјално угрожене, каже Обрадовић.

Поред видео надзора, бесплатног интернета и клима уређаја који се налазе у свим аутобусима, од 15. новембра 34 возила добиће унутрашњи инфо дисплеј, уређај са звучном најавом аутобуског стајалишта. Такође, дисплеј ће приказивати када и који аутобус на одређеном стајалишту треба да стигне, што ће бити од користи за оне који преседају.

Представници месних заједница истакли су да им велики проблем, посебно у зимским условима, представља недостатак стајалишта на неким градским и приградским линијама. Према Обрадовићевим речима, нова стајалишта биће постављена током наредне године. У првој фази град ће добити 100 стајалишта, док ће стара стајалишта бити понуђена месним заједницама на приградским линијама.

 

Претходна страна