Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Акција Радио Београда “Књига солидарности“ за Прву крагујевачку гимназију
   

Најстарија програмска акција Радио Београда “Књига солидарности“ организује једнодневну размену књига са грађанима у среду 7. новембра 2018. године од 10 до 18 часова у холу Радио Београда у Хиландарској 2. у Београду и у редакцији дописништва РТС - а у Крагујевцу у улици Зорана Ђинђића 9. Циљ акције је помоћ у опремању библиотеке Прве крагујевачке гимназије која је настрадала у пожару почетком ове године.

Akcija Radio Beograda “Knjiga solidarnosti“ za Prvu kragujevačku gimnaziju Слушаоци и гледаоци РТС - а тог дана могу да донесу једну, било коју, или више књига из своје библиотеке, а заузврат ће добити  једно издање РТС Издаваштва на поклон и биће уписани као донатор акције. Дародавце више од 30 књига очекују захвалнице. На овај начин, сви који то могу даће лични, аутентични допринос у опремању гимназијске библиотеке, а РТС са своје стране захвалиће појединцима на учешћу и подршци акције. 

Деценијама слушаоци и гледаоци радија и телевизије донатори су акције “Књига солидарности“ која има за циљ опремање школа и школских библиотека широм наше земље. Од оснивања 6. октобра 1972. године “Књига солидарности“ је јединствена активност РТС - а која има хуманитарну, културну и просветитељску мисију и стиже свуда где се говори, чита и пише на српском језику.

До сада је сакупљено скоро три милиона књига. Само током протекле школске године опремљено је седам библиотека у школама Србије, уручено је преко 15 000 књига. 

Књиге прикупљене у оквиру ове акције биће уручене Првој крагујевачкој гимназији у децембру. Ово је само једна у низу акција које су организоване ради прикупљања донација за обнову школе.

Иначе, у подметнутом пожару 4. јануара причињена је штета непроцењиве вредности јер је страдао добар део библиотечког фонда, уметничке слике, важни документи школе која ове године обележава 185 година постојања. Прва крагујевачка гимназија, најстарија јужно од Саве и Дунава је вредан културно - историјски споменик под заштитом државе.

Претходна страна