Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сајам рукотворина у Епархијском дому
   

У Епархијском дому Саборне цркве у Крагујевцу у организацији Удружења домаће радиности “Арт маниа“ под покровитељством града Крагујевца данас је отворен “Сајам рукотворина“. Пред великим бројем излагача и посетилаца сајам је званично отворио проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Град Крагујевац је покровитељ Сајма рукотворина већ дужи низ година и тиме желимо да покажемо да оваквим и сличним манифестацијама желимо да очувамо културу, традицију и историју Шумадије и овог дела Србије. Кроз пројекте од јавног значаја подржавамо удружења која промовишу све оно што је вредно и важно да се негује и очува за младе генерације, рекао је проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа и позвао Крагујевчане да посете сајам и подсете се производа старих заната.

Удружење Арт маниа постоји нешто више од пет година и окупља заљубљенике у старе занате који негују традиционалне начине израде најразноврснијих уникатних употребних и украсних предмета домаће радиности. Својим радом теже да споје нове модне трендове и савремен изглед са квалитетним старинским начином израде.

Сајам рукотворина је традиционална манифестација која окупља рукотворце из свих градова Србије. До сада смо организовали више од двадесет изложби и сајмова на различитим локацијама, а осим изложбено продајног дела, манифестације прате и културно-уметнички програми, веома атрактивни за све генерације али и госте из других земаља, каже Наташа Јагић, председник Удружења “Арт маниа“.

Међу рукотворинама у Епархијском дому Саборне цркве, до недеље, 11. новембра, посетиоци могу видети и купити слике великог и малог формата, сликано стакло, сликану свилу, накит од разних природних материјала, керамику, ткане, ручно везене и осликане одевне и друге предмете, лампе и предмете осликане декупаж техником, кожне и ручно шивене, осликане торбе и новчанике, предмете од пустоване вуне, огледала и разне друге занимљиве и необичне рукотворине.

 

Претходна страна