Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Безбедност у саобраћају један од приоритета града Крагујевца
   

Анализа стања и мере за унапређење безбедности саобраћаја, задаци су Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији града Крагујевца, који је конституисан на данашњој седници.

Крагујевац као четврти град у Србији има изузетно сложену путну мрежу и сложене услове саобраћаја, где се велики број органа стара о безбедности свих учесника у саобраћају. Основни задатак овог радног тела је да координира пословима безбедности саобраћаја на територији Крагујевца, да ради константну анализу и планира све будуће активности како би унапредио безбедност свих учесника у саобраћају, рекао је Владимир Максимовић, члан Градског већа и заменик председника Савета.  

У оквиру предлога припремања активности локалног савета и Агенције за безбедност саобраћаја разматран је и усвојен предлог о увођењу видео надзора, као једне од мера за унапређење безбедности у саобраћају. Предвиђено је постављање видео надзора на најпрометнијим саобраћајним раскрсницама и аутобуским стајалиштима, како би се омогућила додатна безбедност учесника у саобраћају, пре свега пешака и путника у јавном градском превозу. На данашњој седници, констатовано је и да је знатно повећан број деце у јавном превозу чему је, оценили су чланови Савета највише допринела Одлука града о бесплатном превозу за ученике основних и средњих школа.

У циљу унапређења саобраћајног образовања деце и других учесника у саобраћају, Савет се обавезао да спроводи превентивно - промотивне активности и води кампању о безбедности. Чланови Савета састајаће се најмање једном месечно, а по потреби и чешће, док ће извештај о раду подносити Скупштини града, најмање два пута годишње.

Значајну подршку раду крагујевачког Савета пружа и Агенција за безбедност саобраћаја која поред осталог, координира и обавља послове у вези са унапређењем рада савета за безбедност саобраћаја на подручју јединица локалних самоуправа.

 

Претходна страна