Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Смотра Зимске службе у Крагујевцу
   

ЈКП Шумадија спремна је за предстојећу зимску сезону, која званично почиње 15. новембра, речено је данас на смотри механизације, транспортних средстава и људства Зимске службе у Крагујевцу.

Припреме за зимско одржавање путева и улица су у самој завршници. У претходном периоду извршен је ремонт комплетне расположиве механизације. На стању имамо преко 1500 тона соли и 5000 литара калцијум хлорида и довољне количине ризле, а у наредном периоду настављамо са лагеровањем потребних агрегата, тако да смо спремни за прве падавине, рекао је Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија. На око 600 километара, градских, локалних и некатегорисаних путева, у једном правцу, ЈКП Шумадија одржава девет траса, пет градских и четири сеоске, а како бисмо лакше радили у зимској сезони, повољне временске услове који нам сад иду у прилог користимо за крпљење рупа. Механизација коју имамо доведена је у пристојно функционално стање, а наредне године планирамо њено занављање која ће се користити за изградњу и одржавање путева и улица, а истовремено и за зимско одржавање, најавио је Димитријевић.

Смотри крагујевачке Зимске службе, присуствовали су и представници града Крагујевца. 

Планирамо да град у зимском периоду одржавамо уредно и обезебдимо нормално функционисање саобраћаја како саобраћаја моторних возила тако и пешачког саобраћаја, рекао је овом приликом Андреја Илић, начелник Градске управе за комуналне и инспекцијске послове, са чијих се позиција издвајају средства за рад Зимске службе. ЈКП Шумадија извођач је радова на уклањању снега и леда, и издвојено је довољно новца за зимско одржавање градских путева и улица. У случају обилних снежних падавина, кроз могућност изнајмљивања, обезбеђена су и додатна заменска возила, тако да уз довољне количине соли и ризле, не очекујемо проблеме током зимске сезоне, каже Илић.  

 

Претходна страна