Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Таленат нема цену - бесплатни фудбалски тренинзи
   

Дефилеом и смотром полазника бесплатних фудбалских тренинга у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом “Искра“, у присуству министарке задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић - Дејановић почела је реализација пројекта Таленат нема цену.

Средства у износу од 840 000 динара обезбеђена су кроз пројекат који је град Крагујевац заједно са општинама Рача, Кнић и Аранђеловац добио на конкурсу Кабинета за демографију и популациону политику, а у циљу повећања наталитета. Пројекат је намењен деци узраста од седам до десет година, која ће два пута недељно имати бесплатне тренинге, рекао је Борко Маринковић тренер и руководилац пројекта. Поред тога биће организована и радионица Значај очувања здравља и превенције код младих.

Ово је најатрактивнији део пројекта у Крагујевцу рекла је министарка Ђукић -Дејановић и додала да је наша највећа вредност дете а улагање у дете које има физичку активност, треба да буде предмет интересовања НВО, града Крагујевца и свих општина Шумадије. Она је додала да ће деца која науче у детињству да буду физички активна и да се правилно хране, постати здрави људи, корисни чланови друштва и стубови својих породица. Због изузетног значаја физичке активности код деце, пројекат “Таленат нема цену“ треба да представља модел за читаву Србију, с обзиром на то да пројекат укључује и децу која имају дијабетес.

Спорт је према речима Гордане Дамњановић члана Градског већа за задравствену и социјалну заштиту, изузетно важан за наше најмлађе јер кроз физичку активност они стичу здраве навике и уче се толеранцији. Пројекат обухвата и едукативне радионице за децу и родитеље тако да у пуној мери доприноси концепту и стратешком опредељењу не само ресорног министарства него и града Крагујевца да улагање у здравље наше деце нема цену.

 

Претходна страна