Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Књажевско-српски театар гостује у Београду
   

У оквиру позиционирања Крагујевца на културној мапи наше државе током јесени биће организован низ програмских активности у Београду. Након успешног наступа Крагујевачког академског оркестра акордеониста, крајем октобра, у сали Коларчеве задужбине, у среду 14. новембра Књажевско - српски театар гостује у Народном позоришту у Београду. На сцени “Раша Плаовић“ чланови ансамбла из Крагујевца извешће комедију “Џаст мерид“, по тексту Дуње Петровић, а у режији Војина Васовића.

Knjaževsko-srpski teatar gostuje u Beogradu Представа је премијерно изведена у Књажевско-српском театру 30. новембра 2017. године. Време и место у коме живимо пружа бесконачан потенцијал за комедију&хеллип; и апсурд. У околностима у којима се више живи од сналажљивости него од новца, довијање је, према речима аутора Дуње Петровић, постало готово занимање по себи. То је била полазна тачка мог комада. И зато су главни ликови које тумаче Чедомир Штајн, Душан Станикић, Никола Милојевић, Мирослав Петровић, Марина Стојановић и Александар Милојевић, мајстори управо тог заната. “Џаст мерид“ сам увела у лагани водвиљски формат, како би нас превасходно терао на смех, али за оне који воле да читају између жанрова, биће ту и озбиљнијег штива. А срећан крај се подразумева, јер ако није добро, то онда и није крај, каже Дуња Петровић.

Наступу Књажевско - српског театра претходиће отварање изложбе “Свака лудост беше ми играчка“ посвећена Љубомиру Убавкућу - Пендули. Изложба ће бити отворена у 19 часова у просторијама Удружења Крагујевчана у Београду. Аутори изложбе су Ана Колбјанова, Милена Вучковић и Марко Мисирача.

Претходна страна