Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пријем за госте из Сплита и Кистања
   

Помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима, Јасмина Предојевић - Симовић, уприличила је данас пријем за члана Градског већа и председника Одбора за сарадњу са националним мањинама Тончија Блажевића из Сплита, као и представнике културно - уметничких друштава “Просвјета“ из Сплита и Кистања.
 
Пожелевши добродошлицу у наш град, помоћница градоначелника подсетила је да Крагујевац и Сплит везује и Повеља о братимљењу потписана 1973. године. Крагујевац је отворен и пријатељски настројен град, о томе сведочи и велики број градова побратима из разних делова света са којима негујемо сарадњу. Ова посета усмерена је ка обнављају сарадње пре свега у области културе, а надам се да ће оживети и на пољу привреде, истакла је Јасмина Предојевић - Симовић.

Како је рекао Тончи Блажевић, члан Градског већа и председник Одбора за сарадњу са националним мањинама града Сплита, ова посета означава корак ка поновном успостављању сарадње која је некада била веома значајна за наша два града.   

Примарни задатак нашег удружења је да сачувамо српски језик и писмо и да млађим нараштајима пренесемо културу живљења, традицију и обичаје. Велику захвалност дугујемо и члановима крагујевачког Удружења Срба из Хрватске “Никола Тесла&рдqуо; са којима имамо пријатељску сарадњу, рекао је Момчило Русић, председник пододбора Српског културног друштва “Просвјета“.

Чланови културно - уметничких друштава “Просвјета“ из Сплита и Кистања представиће се песмама, на концерту “Да не заборавимо национални и културни идентитет Срба Крајишника“, вечерас од 18,00 сати у Свечаној сали ПМФ -а.

 

Претходна страна