Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

10. Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу
   

Међународни сајам туризма и сеоског туризма одржаће се на Шумадија сајму, од 23. до 25. новембра, под покровитељством града Крагујевца. Организатори јубиларне, десете по реду манифестације и ове године су “Шумадија сајам“ и Градска туристичка организација “Крагујевац“. 
 
Поред великог броја излагача, туристичких организација и агенција, које ће представити понуде за зиму 2018/2019, новогодишње и божићне празнике, у понуди ће бити и потенцијали излагача из бањских лечилишта, здравствено - рекреативних и спортских центара, сеоских домаћинстава, пољопривредних газдинстава и винарија.

И ове године своју туристичку понуду представиће више од 100 излагача из Србије и земаља региона. Верујем да ће посетиоцима привући пажњу штанд Грчке, која је омиљена дестинација наших туриста, а традиционално, своју понуду представиће и Будва, која је град партнер овогодишњег Сајма. Занимљиве за посетиоце биће и награде за више од 20 посетилаца, које ће бити извучене на основу серијских бројева са улазница, рекао је Зоран Недељковић, директор Шумадија сајма.   

Своје место на овој значајној туристичкој манисфетацији имаће и локалне туристичке организације, које пажњу посетилаца усмеравају на потенцијале, знаменитости и лепоте наше земље. Као и прошле године Градска туристичка организација “Крагујевац“ своје излагање представиће у духу великог јубилеја - два века од проглашења Крагујевца за прву престоницу модерне Србије. 

На Сајму туризма биће представљени туристички потенцијали, али и нови туристички производ Ракијске руте, а премијерно ће бити приказан и нови филм о шумадијској шљивовици, рекла је Снежана Милисављевић, директорка Градске туристичке организације “Крагујевац“. За све посетиоце али и излагаче организовали смо садржајне радионице, са стручним саветима о томе како решити проблеме у пословању. Једна од радионица усмерена је на заштиту путника и гаранцију за организаторе путовања. Такође бих издвојила радионицу на тему подстицаја руралног туризма у Србији, а значајна тема биће и предлог новог модела Дестинацијске менаџмент организације, каже Снежана Милисављевић.

У оквиру Десетог међународног сајма туризма и сеоског туризма, током три сајамска дана биће одржани бројни стручни и забавни садржаји, а неће изостати ни Сајам зимнице, на којем ће сеоска туристичка домаћинстава представити своје производе.

Сајам туризма и сеоског туризма биће отворен у петак, 23. новембра и трајаће до недеље. Цена улазнице је 100 динара, за групне посете од минимално 10 особа 50 динара, а за децу до 10 година улаз ће бити бесплатан.

 

Претходна страна