Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Град поклонио близу 300 књига за библиотеку Прве крагујевачке гимназије
   

Акцији опремања библиотеке Прве крагујевачке гимназије, која је почетком године страдала у пожару, прикључио се град Крагујевац са близу 300 наслова. Књиге је данас директорки Славици Марковић уручио Миљан Бјелетић члан Градског већа.  

Ово је гест солидарности, али и друштвене одговорности што и јесте обавеза локалне самоуправе, рекао је Бјелетић. Крагујевачка гимназија представља део културног идентитета града и због тога нам је важно да прикупљањем нове библиотечке грађе сачувамо и унапредимо то богато културно - историјско наслеђе. Међу овим књигама има и капиталних дела, неколико монографија, затим, књига о историји Крагујевца, а има и дела крагујевачких стваралаца које је кроз пројекте у области културе подржао град Крагујевац. Желели смо на неки начин и њих да промовишемо и да ваше ученике и професоре упознамо са њиховим стваралаштвом, казао је овом приликом Бјелетић.

Ово је још један вид помоћи, рекла је захваљујући се директорка школе Славица Марковић која је међу донираним књигама препознала и бројне наслове који су нестали у пожару. Сваки динар који смо имали улагали смо у обнову директорске и ђачке библиотеке које смо стално богатили. Вероватно је то био један од разлога што сам после немилог догађаја говорила углавном о штети која је причињена библотечком фонду, истакла је Славица Марковић и додала да је реч о веома значајним издањима. На полицама обновљене библиотеке наћи ће се поред осталих Крагујевачки лексикон, Два века Старе цркве, Фотомонографија Крагујевац за почетнике и староседеоце, Споменица Учитељске школе, Градинари Крагујевца и бројни други наслови.

 

Претходна страна