Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Прва награда на “Светском трофеју“ ученику Музичке школе из Крагујевца
   

На једном од најпрестижнијих светских такмичења акорденониста са традицијом дугом скоро седам деценија које носи назив “Светски трофеј“, Лука Симић, ученик другог разреда Музичке школе “Др Милоје Милојевић“ освојио је прво место у категорији јуниор класик. Тим поводом у Свечаном салону зграде Градске управе, Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу за Луку и његовог ментора, професора Владимира Мандића организовао је пријем.
 
Крагујевачка музичка школа ужива велики углед на међународној акордеонистичкој сцени и може се рећи да, после неколико година без већих резултата, наставља се с традицијом. Оно што је важно истаћи је да је Лука изданак једне стваралачке лозе која и данас даје резулате а плодови рада препознати су на међународној, светској сцени. Успех младог Луке Симића и његовог професора Владимира Мандића, који су најбољи могући представили и школу и свој град и државу на међународном плану, је вид својеврсне промоције града Крагујевца и свакако представља боље позиционирање на међународној културно-уметничкој сцени, рекао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу и најавио да ће од следеће године град у значајној мери подржавати талентоване ученике и студенте одлуком Градског већа о образовању Комисије која ће давати препоруке за суфинансирање трошкова изузетно надарених ученика средњих школа и студената за потребе њиховог научно- истраживачког рада, студијска путовања и културно-уметничко ствараштво.

Говорећи о Луки, професор Мандић каже да је изузетно дете које се издваја од својих вршњака по својој одговорности и професионализму и да је пред њим светла будућност.

Веома успешна година за Луку а почело је све у априлу ове године када је Лука на републичком такмичењу у организацији Министарсва просвете од 122 кандидата постао лауреат не само у својој категорији, већ укупног такмичења. Већ на јесен, као резултат преданог рада и вежбања, дошао је други велики успех- друго место на Светском купу у Каунасу у Литванији, а ево пре неколико дана и освојено прво место у Викторији у Канади на “Светском трофеју“, каже професор Владимир Мандић, ментор.

Шеснаестогодишњи Лука Симић је ученик другог разреда Музичке школе “Др Милоје Милојевић“ на Одсеку за хармонику и од малена на грудима носи овај инструмент а данас већ озбиљно говори о својој каријери.

Конкуренција је била озбиљна, учествовали су акордеонисти из читавог света, али моја љубав према инструменту и озбиљан рад и вежбање донели су резултате. Због тога мислим да је мој успех још већи иако није једини до сада. Говорећи о плановима Лука каже да има још много трофеја и такмичења на којима би желео да учествује.  

 

Претходна страна