Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Почео 10. Међународни сајам туризма и сеоског туризма
   

Међународни сајам туризма и сеоског туризма, десети по реду, отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће до недеље, 25. новембра. У име Владе Републике Србије и ресорног министарства, сајам је свечано отворила, Вера Божић Трефалт, помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација.

Влада републике Србије препознала је туризам као једну од кључних делатности српске привреде и значајну полугу развоја. Министарство спроводи низ активности посебним подстицајним мерама и реализацијом многих пројеката који имају за циљ да унапреде туристичку понуду, инфраструктуру и стандард услуга. Из године у годину имамо све боље резулате у туризму, како у броју долазака тако и у броју ноћења у Србији, истакла је Вера Божић Трефалт и пожелела свим учесницима Сајма у Крагујевцу добре пословне резултате.
 
На овогодишњем Сајму излаже више од 100 националних, регионалних и локалних туристичких организација из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Грчке, бањска лечилишта, смештајни и угоститељски објекти, туристички центри, осигуравајуће куће, сеоска домаћинства и винарије. Посетиоци ће бити у прилици да се, на једном месту, упознају са новом туристичком понудом аранжманима за новогодишње и божићне празнике, зимовања, а биће обезбеђени и сајамски попусти. Своје место на овој значајној туристичкој манисфетацији имаће и локалне туристичке организације, које пажњу посетилаца усмеравају на потенцијале, знаменитости и лепоте наше земље.

На Сајму је премијерно приказан нови филм о шумадијској шљивовици и представљен нови туристички производ Ракијске руте. Очекујемо велики број гостију из земље и иностранства, а многе туристичке агенције су већ заинтересоване. Осим посете дестилеријама и дегустације, нови туристички производ ће подразумевати и посету културно - историјским знаменитостима, природним амбијелнталним целинама и свим туристичким локалитетима у Централној Србији, истакла је Снежана Милисављевић, директорка Градске туристичке организације “Крагујевац“.  

Десети јубиларни Сајам туризма и сеоског туризма и ове године организују Градска туристичка организација “Крагујевац“ и “Шумадија сајам“, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и града Крагујевца.

Овај Сајам, према речима Зорана Недељковића, директора “Шумадија сајма“  је потврда да Крагујевац као град прве српске престонице и  индустријски центар, има много потенцијала да се развија у области туризма.  

У оквиру ове тродневне манифестације одржава се и шести продајни Сајам зимнице, бројни стручни, едукативни и забавни садржаји. Поред тога, биће изабрани и награђени најуспешнији излагачи, а обезбеђене су и бројне атрактивне награде за посетиоце.

Сајам је отворен до недеље, 25. новембра. Цена улазнице је 100 динара, док је за групе од минимално 10 особа 50 динара, а за децу до 10 година улаз ће бити бесплатан.

 

Претходна страна