Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Јачање и унапређење инспекцијског надзора
   

У организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), која за потребе Министарства државне управе и локалне самоуправе спроводи програм Анализе стања капацитета инспекција свих локалних самоуправа за обављање поверених и изворних послова, данас је у просторијама Шумадијског управног округа одржан округли сто на ову тему. У присуству начелнице округа Биљане Стошић Илић, представници инспекцијских служби и органа у чијем су саставу инспекције са територије Шумадијског управног округа, организаторима програма представљени су капацитети инспекција али и правни оквир за обављање изворних и поверених послова. 

Једна од тема дискусије били су раније попуњени упитници које су у оквиру припрема за одржавање састанка надлежне службе учиниле, а неки од циљева одржаног састанка били су и сагледавање ситуације у локалној самоуправи у области комуналних и инспекцијских послова као и унапређење те области кроз јачање инспекцијског надзора.

Иначе, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД)  у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуоправе реализује двогодишњи пројекат чији је циљ јачање капацитета органа који врше надзор, али и реформу ове области. Ради системске реформе инспекција формирана је Координациона комисија за инспекцијски надзор која спроводи овај акциони план.

 

Претходна страна