Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Влада Швајцарске доделила сертификат граду Крагујевцу о подршци иновативним пројектима
   

Сертификати о финансијској подршци Владе Швајцарске, преко програма Swiss PRO, за спровођење социјално иновативних пројеката организација цивилног друштва и пружању техничке подршке локалним самоуправама, свечано су уручени представницима јавног и цивилног сектора у Нишу. 

У име града Крагујевца, сертификат је примио проф. др Недељко Манојловић, члан градског већа за образовање, који се у име града захвалио представницима Владе Швајцарске на указаном поверењу у спровођењу пројекта под слоганом “Нове идеје по мери заједнице“.

Ми смо као град аплицирали за овај пројекат у јулу ове године. Од 99 градова у Србији који су имали право да се пријаве на овај конкурс, техничку и финансијску подршку добиће 16 градова, међу којима је и Крагујевац. Пројекат ће се спроводити у две фазе. Прва фаза ће се одвијати кроз техничку подршку за развијање или унапређење прописа и процедура у вези са доделом средстава организацијама цивилног друштва за пројекте од јавног интереса и она ће се спроводити у 2018. и 2019. години. Друга фаза обухвата спровођење пројеката у партнерству са организацијама цивилног сруштва. Вредност гранта који смо добили је 14.000 евра, истакао је проф. др Недељко Манојловић.

Подршка социјалној инклузији на локалу је један од три стуба програма Swiss PRO, поред доброг управљања и родне равноправности. Очекујемо добре резултате пројеката који ће директно унапредити животе 2.600 људи кроз тренинге, образовање и услуге социјалне заштите“, рекао је том приликом Грем Тиндал, менаџер програма Swiss PRO.
 

 

Претходна страна