Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Амбасадор Немачке Томас Шиб посетио Спомен парк Крагујевачки октобар
   

Стравични су злочини које су починили немачки војници над невиним цивилима, међу којима је било много деце. Изузетно је важно да се данас и убудуће очува сећање на ове страшне догађаје, да се детаљно документују и да се јавност с тим свеобухватно упозна. Спомен парк Крагујевачки октобар то чини на импресиван и достојанствен начин, записао је у Књигу утисака, његова екселенција амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб, приликом данашње посете Спомен музеју 21. октобар у Крагујевцу. 

За злочине које су починили немачки војници у Крагујевцу 1941. године знао сам и раније али сам данас имао прилику да се о томе и детаљно информишем јер важно је да се подсећамо на те стравичне догађаје, што у складу са њима, Музеј 21. октобар  чини на достојанствен начин, казао је амбасадор Шиб. Имајући у виду да музеј има проблем са прокишњавањем, покренут је пројекат на основу кога ће бити реализовани радови на поправци крова. Као допринос даљем раду музеја очекујемо и учинићемо све да до 21. октобра следеће године, кров буде саниран, поручио је амбасадор Шиб. 

Амбасадор Немачке Томас Шиб, приликом своје посете Спомен-парку Крагујевачки октобар, положио је и венац крај хумке стрељаним ђацима и професорима у Шумарицама.

 

Претходна страна