Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Отворен први Сајам хортикултуре у Крагујевцу
   

У Крагујевцу је на платоу Шумадија сајма отворен први Сајам хортикултуре у организацији ЈП “Градско зеленило“ под покровитељством града Крагујевца. Први Сајам хортикултуре у Шумадији окупио је реномиране произвођаче и увознике семена и садница цвећа, дендро - материјала, саксија и декоративне грнчарије, партерске галантерије, заливних система и пластеника, а прилику да се промовишу имају и мали произвођачи сродних материјала на пољопривредним газдинствима као и представници многих удружења.

Отварању првог Сајма хортикултуре присуствовао је градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић, бројни представници града, директори предузећа, али свечаност су увеличали и гости нашег града, градоначелник палестинског града Јерихона, Хасан Салех и конзул Палестине, Талал Елзик.

Сајам је званично отворио Зоран Јовановић, члан Градског већа који је том приликом истакао задовољство и част што је у питању први сајам овог карактера у Крагујевцу и Шумадији, али да ће због своје лепоте сигурно прерасти у традиционалну манифестацију.

У хали “Шумадија сајма“ и на око 400 квадрата у екстеријеру посетиоцима су се, поред јавних комунлних предузећа која се баве одржавањем зелених површина, представили око стотину учесника сајма чије су основне делатности производња, увоз и дистрибуција семена, младих биљака, саксијског и резаног цвећа, дендроматеријала, перена и шибља, заливних система, фолија, пластеника и стакленика, машина и алата за хортикултуру, партерне галантерије и других сродних делатности.

Током ове манифестације биће организована бројна предавања и едукативне радионице из области хортикултуре, области савремене производње, неге и заштите цвећа, лишћара, четинара и украсног шибља. Желимо да буду задовољни и наши купци и излагачи, а надамо се и успостављању многих пословних контаката - истакла је директорка ЈП “Градско зеленило“, Љиљана Тирнанић.

Сајам ће бити отворен до 30. априла. За све заинетересоване Крагујевчане улаз је слободан а сајам је продајног карактера.

Претходна страна