Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Отворен први Сајам хортикултуре у Крагујевцу
   

У Крагујевцу је на платоу Шумадија сајма отворен први Сајам хортикултуре у организацији ЈП “Градско зеленило“ под покровитељством града Крагујевца. Први Сајам хортикултуре у Шумадији окупио је реномиране произвођаче и увознике семена и садница цвећа, дендро - материјала, саксија и декоративне грнчарије, партерске галантерије, заливних система и пластеника, а прилику да се промовишу имају и мали произвођачи сродних материјала на пољопривредним газдинствима као и представници многих удружења.

Отварању првог Сајма хортикултуре присуствовао је градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић, бројни представници града, директори предузећа, али свечаност су увеличали и гости нашег града, градоначелник палестинског града Јерихона, Хасан Салех и конзул Палестине, Талал Елзик.

Сајам је званично отворио Зоран Јовановић, члан Градског већа који је том приликом истакао задовољство и част што је у питању први сајам овог карактера у Крагујевцу и Шумадији, али да ће због своје лепоте сигурно прерасти у традиционалну манифестацију.

У хали “Шумадија сајма“ и на око 400 квадрата у екстеријеру посетиоцима су се, поред јавних комунлних предузећа која се баве одржавањем зелених површина, представили око стотину учесника сајма чије су основне делатности производња, увоз и дистрибуција семена, младих биљака, саксијског и резаног цвећа, дендроматеријала, перена и шибља, заливних система, фолија, пластеника и стакленика, машина и алата за хортикултуру, партерне галантерије и других сродних делатности.

Током ове манифестације биће организована бројна предавања и едукативне радионице из области хортикултуре, области савремене производње, неге и заштите цвећа, лишћара, четинара и украсног шибља. Желимо да буду задовољни и наши купци и излагачи, а надамо се и успостављању многих пословних контаката - истакла је директорка ЈП “Градско зеленило“, Љиљана Тирнанић.

Сајам ће бити отворен до 30. априла. За све заинетересоване Крагујевчане улаз је слободан а сајам је продајног карактера.

Претходна страна