Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Град покренуо иницијативу за преузимање Завода за здравствену заштиту радника
   

Градско веће, на седници одржаној 4. децембра, донело је закључак о покретању иницијативе према Влади Републике Србије за преузимање оснивачких права над Заводом за здравствену заштиту радника д.о.о. Закључак ће бити прослеђен Министарству привреде као и Министарству здравља.

Завод за здравстевну заштиту радника, који збрињава 38 000 осигураника, почетком септембра поднео је иницијативу граду Крагујевцу за пружање помоћи том привредном друштву које је на територији Републике Србије једина здравствена установа регистрована у том статусу. Поред тога, даљи рад угрожавају и неизмирене обавезе у укупном износу од 93,9 милиона динара. Уколико Влада Србије прихвати иницијативу Градског већа о преузимању оснивачких права, град Крагујевац ће предузети све неопходне активности у циљу реализације, како би ово привредно друштво опстало и временом прерасло у здравствену установу примарне задравствене заштите.

Градско веће дало је сагласност на Меморнадум о разумевању који је потписан између Програма Уједнињених нација УНДП и града Крагујевца, којим се локална самоуправа обавезује да обезбеди средства у буџету за суфинансирање пројеката организација цивилног друштва у износу не мањем од 21 посто од износа бесповратних средстава опредељених пројектом, као и да организује четири јавна позива за организације цивилног друштва у 2018. и 2019. години. Два ће финансирани УНДП уз суфинансирање средствима из буџета града, док ће два јавна позива град Крагујевац организовати самостално.

Градско веће дало је сагласност Градској управи за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој за покретање отвореног поступка јавне набавке за услугу израде пројектне документације за реконструкцију Градске дворане “Шумадија“ чиме се стичу неопходни услови за реализацију пројекта “Крагујевац у фокусу - прва престоница културе“ који се реализује у сарадњи са Министарством културе и информисања. Сагласност је добила и Градска управа за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за израду и поствљање ограде око игралишта ОШ “Живадинка Дивац“.

У оквиру обележавања новогодишњих празника, чланови већа дали су сагласност “Шумадија сајму“ за заузеће јавне повришине у периоду од 15. до 31. децембра ради постављања десет пултова за излагање и продају робе на простору Трг Радомир Путник - РК “Златна ружа“ и десна страна бивше РК “22. децембар“ - Основни суд.

Претходна страна