Контактирајте нас за више информација
X

Fiat_automobili_Srbija_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Инвестирајте у Крагујевац

Цертификовани град са повољним пословним окружењем

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj - NALED Крагујевац је 29.септембра 2008.године међу првима у Србији добио цертификат о испуњености критеријума програма цертификације општина са повољним окружењем.

Ово високо признање додељују Министарство економије и регионалног развоја Републике Србије и Национална алијанса за локални економски развој НАЛЕД оним градовима и општинама који имају јасно успостављене процедуре и пружају најбоље услуге и информације пословном сектору.


У образложењу цертификованог тела, каже се да је:

"Град Крагујевац учинио значајан напор спроводећи низ системских промена да створи пословно окружење и кроз директна улагања превазиђе проблем незапослености као један од највећих изазова за градску управу. Остварени резултати су видљиви кроз пораст инвестиција, раст предузетништва и стварање повољне климе за пословање...

Током рада на евалуацији града Крагујевца, прикупљени су аргументи и примери који потврђују како је систематичним, планским и координираним приступом градске управе, град с разлогом постао атрактивна инвестициона локација у срцу Србије, која пружа конкретне погодности инвеститорима...

Утисак који преовладава у граду је ентузијазам и воља за напретком које су привредници и грађани претворили у јединствену визију економског развоја града кроз оснивање и успостављање индустријских зона за нове инвестиције и унапређење градске инфраструктуре, као део напора ка развоју локалне привреде, али и гест добродошлице ка новим инвеститорима".


Цертификат погледајте ОВДЕ