Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Јавна расправа о нацртима закона о здравственој заштити и осигурању
   

Представницима локалне самоуправе, Градске управе за здравство и социјалну заштиту и здравствених инстутуција Дома здравља, Завода за стоматологију, Завода хитне медицинске помоћи, Института за јавно здравље, Апотекарске установе, Лекарске коморе као и представницима удружења пацијената, данас је у згради Градске управе одржана презентација и јавна расправа о Нацрту закона о здравственој заштити и Нацрту закона о здравственом осигурању.

У име града Крагујевца представнике Министарства здравља Републике Србије и учеснике јавне расправе поздравила је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту. Др Дамњановић је подсетила да је закон у области здравственог осигурања и заштите последњи пут ревидиран 2005. године и позвала све учеснике да узму активно учешће у јавној расправи.

У организацији Министарства здравља и подршку Градске управе прва презентација и јавна расправа одржана је данас у Крагујевцу а планиране су још у Новом Саду и Нишу.

О нацртима закона представницима здравственог осигурања, здравствених установа, приватних пракси, удружења пацијената говорили су помоћници министра Слађана Ђукић и Мирјана Ћирић. Према речима представника Министарства здравља нови закон би требало да донесе бројне новине и предности за грађане.

Нацрти закона о здравственој заштити и здравственом осигурању налазе се на сајту републичког Министарства здравља.

 

Претходна страна