Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Кључеви “Искре“ уручени граду Крагујевцу
   

Представници Делта фондације, данас су  свечано уручили кључ “Искре“ - Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом граду Крагујевцу. У име будућих корисника, кључ је примио Микица Будимировић, председник Савеза кошаркаша у колицима Србије. Спортски центар отворила је управитељ Делта фондације, Ивана Мишковић Карић.

Као што смо обећали, данас у Крагујевцу настављамо дух и традицију највећих задужбинара Србије. Будућим корисницима желим много успеха у спортским такмичењима и нека вам “Искра“ осветли пут ка успеху и остварењу ваших снова“ - рекла је Ивана Мишковић Карић.

Иначе, “Искра“ је друга задужбина Делта фондације. Осмишљена је као место за рекреацију, едукацију, дружење и спортске активности особа са инвалидитетом, величине 660 м2, а њени садржаји нуде квалитетне услуге на простору који је прилагођен свим облицима инвалидитета.

Осим 4 апартманске јединице, рехабилитационог дела, “Искра“ садржи и теретану и мултифункционалну салу за семинаре, едукацију и дружења.

У дворишту објекта налази се атлетска стаза, терен за тренинг орјентације особа са оштећењем вида, терен за боћање.

Уверена сам да ће ово импресивно здање постати још један од симбола града Крагујевца и наше земље јер нам је намера да “Искра“ прерасте у регионални параолимпијски центар. На нама је да задужбину чувамо и поштујемо вољу задужбинара, да буде симбол трајности, поузданости и вечности. Посебну захвалност упућујем Делта фондацији, Параолимпијској академији “Јуниор“ и свим прегаоцима који су имали вере, који су имали храбрости и довољно способности, да данас пред нама изникне искра и заискри свом снагом за будућност - рекла је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.

Задужбина којом ће управљати СЦ “Парк“ налази се у близини Геронтолошког центра, а за изградњу и комплетно опремање објекта Делта фондација је издвојила 625 000 евра.

 

Претходна страна