Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Крагујевац домаћин Првенства Европе 2018 у каратеу
   

У згради Градске управе потписан је Споразум о организацији Првенства Европе 2018 у каратеу између Града Крагујевца и Карате  - ЈКА Шотокан Савеза Србије којим се потврђује да ће Крагујевац бити домаћин првенства 2018. године у периоду од 25. до 27. маја.

Част је и привилегија да град Крагујевац буде домаћин овако престижном такмичењу, а с обзиром на то да је ово шампионат европског карактера очекујем и велики број такмичара што ће привући пажњу младих људи да се посвете здравом стилу живота. Такмичења и манифестације овог типа представљају својеврсну афирмацију спорта и вештине, рекао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града и додао да је карате вештина којом се постиже јака дисциплина, самоконтрола и посвећеност а уз њих је загарантован успех. Све то утиче на здрав живот друштва и то су вредности које треба да се промовишу. Надам се да ћемо бити добри домаћини али и да ћемо постићи запажене резултате - рекао је Петрашиновић, председник Скупштине града.

Захваљујући се у име Карате Савеза Србије граду Крагујевцу и представницима који су препознали важност спорта и вештине као што је карате и пружили подршку у организацији, Вукоман Оливер Томић, председник Шотокан Савеза Србије је рекао да је одржавање оваквог такмичења промоција града и да, што се тиче саме организације, Савез има искуства али да је подршка домаћина увек неопходна. Град је спреман и има капацитета и што се тиче смештаја и других услова који су неопходни за одржавање манифестације овог типа, рекао је Томић.

У име града Крагујевца Споразум је потписао Никола Урошевић, помоћник градоначелника за унапређење и развој спорта а у име Карате - ЈКА Шотокан Савеза Србије, Вукоман Оливер Томић, председник карате федерације.

 

Претходна страна