Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Крагујевац спреман за предстојећу зимску сезону
   

На паркингу ЈКП “Чистоће“, данас је у оквиру Зимске смотре изложена механизација и агрегати, помоћу којих ће путари радити на рашчишћавању путева и тротоара током предстојеће зимске сезоне.

ЈКП “Чистоћа“ урадила је ремонт комплетне механизације за потребе рада Зимске службе. Ремонтовани су камиони, Унимог и Мултикар возила и набављене довољне количине соли, ризле и калцијум хлорида у течном стању, који ћемо ове године користити у знатно већој мери, пошто нам се ово једињење из искуства од прошле године показало као јако добро јер у дужем временском периоду спречава стварање леда на путевима на температурама до -20, казао је директор ЈКП “Чистоћа“, Немања Димитријевић.

За рашчишћавање путева током ове зимске сезоне има око 2000 тона соли, 3000 тона ризле и 40 000 килограма калцијум хлорида, а први пут после пет година за рад Зимске службе распоређен је и већи број људи.

Град Крагујевац и сва јавно комунална предузећа у потпуности су спремна за предстојећу зимску сезону. На Штабу за ванредне ситуације који је одржан прошле недеље, потпуно је апсолвирано стање свих субјеката на територији града Крагујевца и грађани могу да буду мирни што се тиче зимског одржавања, чишћења путева и тротоара, снабдевања здравом пијаћом водом и што се тиче снабдевања топлотном и електричном енергијом, поручио је Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналну делатност.  У претходних годину ипо дана град Крагујевац је само у опрему ЈКП “Чистоћа“ уложио преко 2,5 милиона евра, а у наредном периоду улагаћемо још како би зановили механизацију за потребе Зимске службе, додао је Максимовић.  

За зимску сезону 2017/2018, за потребе грађана спремни су и контејнери за со, који ће бити распоређени на најпрометнијим локацијама у граду. Сва јавно комунална предузећа чији је оснивач град Крагујевац, и ове године ће на основу захтева упућеног Градској управи за комуналне и инспекцијске послове, моћи да добију агрегата колико им је потребно.

Зимска сезона за путаре званично почиње 15.новембра, а завршава се 31. марта наредне године. Проблеме које снежне падавине могу да направе, грађани могу да пријаве на телефон Call  центра ЈКП “Чистоћа“ 501-180 и 501-181.

 

Претходна страна