Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Крагујевац спреман за предстојећу зимску сезону
   

На паркингу ЈКП “Чистоће“, данас је у оквиру Зимске смотре изложена механизација и агрегати, помоћу којих ће путари радити на рашчишћавању путева и тротоара током предстојеће зимске сезоне.

ЈКП “Чистоћа“ урадила је ремонт комплетне механизације за потребе рада Зимске службе. Ремонтовани су камиони, Унимог и Мултикар возила и набављене довољне количине соли, ризле и калцијум хлорида у течном стању, који ћемо ове године користити у знатно већој мери, пошто нам се ово једињење из искуства од прошле године показало као јако добро јер у дужем временском периоду спречава стварање леда на путевима на температурама до -20, казао је директор ЈКП “Чистоћа“, Немања Димитријевић.

За рашчишћавање путева током ове зимске сезоне има око 2000 тона соли, 3000 тона ризле и 40 000 килограма калцијум хлорида, а први пут после пет година за рад Зимске службе распоређен је и већи број људи.

Град Крагујевац и сва јавно комунална предузећа у потпуности су спремна за предстојећу зимску сезону. На Штабу за ванредне ситуације који је одржан прошле недеље, потпуно је апсолвирано стање свих субјеката на територији града Крагујевца и грађани могу да буду мирни што се тиче зимског одржавања, чишћења путева и тротоара, снабдевања здравом пијаћом водом и што се тиче снабдевања топлотном и електричном енергијом, поручио је Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналну делатност.  У претходних годину ипо дана град Крагујевац је само у опрему ЈКП “Чистоћа“ уложио преко 2,5 милиона евра, а у наредном периоду улагаћемо још како би зановили механизацију за потребе Зимске службе, додао је Максимовић.  

За зимску сезону 2017/2018, за потребе грађана спремни су и контејнери за со, који ће бити распоређени на најпрометнијим локацијама у граду. Сва јавно комунална предузећа чији је оснивач град Крагујевац, и ове године ће на основу захтева упућеног Градској управи за комуналне и инспекцијске послове, моћи да добију агрегата колико им је потребно.

Зимска сезона за путаре званично почиње 15.новембра, а завршава се 31. марта наредне године. Проблеме које снежне падавине могу да направе, грађани могу да пријаве на телефон Call  центра ЈКП “Чистоћа“ 501-180 и 501-181.

 

Претходна страна