Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Крагујевачка “беба из епрувете“
   

Kragujevačka “beba iz epruvete“ Лазар Дацић је прва беба рођена у Крагујевцу у оквиру програма подршке рађању, односно финансирања четвртог покушаја вантелесне оплодње од стране крагујевачке локалне самоуправе. Мајка Татјана Дацић (38) породила се 9. јануара и на свет донела дечака тешког  3,750 грама, дугачаког 53цм.

Град Крагујевац финансира четврти покушај вантелесне оплодње за који могу конкурисати парови који су претходно искористили права из обавезног здравственог осигурања, односно сва три покушаја који финансира РФЗО. Старосна граница за жене је 44 године.

Овај програм у Крагујевцу се спроводи од 1. јануара 2016. године, од када је комплетну процедуру прошло 17 парова, до сада су остварене  четири трудноће, а Лазар је прва беба рођена из овог програма.

- Честитамо срећним родитељима, Татјани и Зорану. Помоћи некоме да постане родитељ и учествовање у стварању новог живота, сматрам највећим успехом нашег рада и желим да што већи број парова који су конкурисали за програм што пре осете ову радост и дођу до потомства - рекла је у изјави за наш сајт др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.

Претходна страна