Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Кружни ток Мала вага и Даничићева улица у четири траке
   

У циљу растрећења саобраћаја на тргу Мала вага, град Крагујевац потписивањем уговора са ЈП Урбанизам, улази у поступак израде два плана детаљне регулације “Улица Даничићева, Позоришна до Кнеза Михаила“ и “Кружни ток Мала вага“.

То су важне тачке у градској саобраћајној мрежи, а анализе су показале да ће нова решења довести до бржег одвијања саобраћаја кроз смањење временског губитка и бржег протока возила. Одлуку о томе донели су чланови Градског већа на данас одржаној јубиларној 200. седници.

Колапс на Малој ваги је нешто што је стара мука, рекао је градоначелник Радомир Николић и додао да израдом планова детаљне регулације коначно започиње решавање тих проблема. Поред Кружног тока Мала вага, друго важно решење је пробијање Даничићеве улице у четири траке, кроз руб Касарне Радомир Путник односно кроз Позоришну улицу и део дворишта уз Музичку школу и Дома војске, до улице Кнеза Михаила. Реч је о пројекту који ће, према Николићевим речима, бити финансиран из средстава Европске банке за обнову и развој. Тиме ћемо добити нову градску магистралу односно први прстен са четири траке око градског језгра што ће потпуно да регулише гужву у саобраћају.

Измештање магистралног саобраћаја моћи ће да се реши изградњом обилазница. Због тога је Градско веће дало сагласност за израду измене плана Генералне регулације “Радна зона Крагујевац и зона пословања - Петровачка магистрала“, чији је завршетак планиран у оквиру изградње нове пословне зоне у Собовици, на којој раде и град Крагујевац и Република Србија, приватни инвеститори, Братислав Милановић и Сименс. Измена плана је неопходна јер је старим плановима предвиђено да магистрала пређе преко стамбених објеката. Како би се избегли додатни трошкови за евентуалну експоропријацију, изменом ГУП - а биће направљена нова траса која избегава стамбене објекте.  

Градско веће дало је и сагласност на измену Програма спровођења друштвене бриге за здравље и закључење Анекса Уговора о суфинансирању боље кадровске обезбеђености Завода за хитну медицинску помоћ. С обзиром на то, да одређени број лекара не може да излази на терен, град је определио додатна средства у износу од два милиона динара. Средства су, према речима Николе Рибарића начелника Градске управе за социјалну и здравствену заштиту, намењена за финансирање рада три лекара до краја текуће године, ради пружања адекватне хитне медицинске помоћи грађанима Крагујевца.

На седници је поред осталог донета и одлука о покретању поступка за категоризацију Крагујевца као туристичког места.

 

Претходна страна