Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Локална мрежа за мониторинг квалитета ваздуха
   

Градско веће донело је Програм контроле квалитета ваздуха на територији Крагујевца којим се успоставља локална мрежа мерних места за мониторинг концентрације загађујућих материја пореклом из стационарних извора, издувних гасова као и мерење алергеног полена.

За одређивање концентрације сумпордиоксида, чађи и азотових оксида, утврђено је пет локација у граду, а узорци се узимају на 24 сата. Мерења загађујућих материја пореклом од издувних гасова моторних возила обављаће се на четири мерна места, односно на раскрсницама са највећом фреквенцијом саобраћаја, свакодневно у току годину дана. Мерење концентрације алергеног полена вршиће се до октобра преко “клопке за полен“, на локацији у улици Николе Пашића. 

На седници су одобрена средства субвенција - буџетске помоћи у укупном износу од преко седам милиона динара ЈП “Предузећу за изградњу града“,  Привредном друштву “Центар за стрна жита“ и “Шумадија сајму“ за текућу ликвидност. Градско веће донело је одлуку о одобравању средстава у укупном износу од 7.837.948 динара за реализацију Уговора о одржавању путних прелаза на локалним и некатегорисаним путевима, који је град Крагујевац закључио са Акционарским друштвом “Инфраструктура железница Србије“.

На седници је донета одлука о одобравању програма и одређивању средстава за реализацију програма удружења /организација из области пољопривреде у укупном износу од 1,3 милиона динара Удружењу одгајивача говеда “Шумадија“ и Удуржењу произвођача воћа “Шумадија воће“.

Градско веће дало је и сагласност на закључење уговора за радове на капиталном одржавању Омладинског клуба у улици Првослава Стојановића 10. локал 4, а у оквиру пројекта “Формирање омладинског клуба“ који заједнички реализују Министарство омладине и спорта и град Крагујевац.

Претходна страна