Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Међународна размена ученика из Сирена и Крагујевца
   

У оквиру традиционалне међународне размене ученика, у Крагујевацу борави осморо најбољих ученика из побратимског града Сирена, а са њима заједно допутовали су и крагујевачки најбољи ученици који су у Француској боравили од 8 до 15. јула.

У знак добродошлице члан Градског већа за образовање Недељко Манојловић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих Стефан Никезић су за ученике и њихове пратиоце, организовали заједнички свечани пријем у згради Града и том приликом их упознали са програмом посете, пожелевши им пријатан боравак у нашем граду и Србији.

Током седмодневног боравка, француски ђаци обићи ће културне знаменитости града Крагујевца, Природњачки музеј у Свилајнцу,манастире Дивостин и Драча, Опленац, Аква парк хотела Извор у Аранђеловцу, а један дан планиран је за обилазак српске престонице.

Пуно лепих утисака носе и наши ученици који су боравили у Сирену. Њихови домаћини осмислили су богат и садржајан програм у оквиру кога су посетили Лувр, музеј Орсеј, Јелисејска поља, Ајфелов торањ уз незаборавно дружење и заједничке радионице са вршњацима.

Међународна размена ученика из Сирена и Крагујевца, веома је битна за ширење и упознавање са културом, традицијом и обичајима два народа, а нарочито је значајна што се деца међусобно упознају и друже, и што су у прилици да стекну и трајна пријатељства, рекао је овом приликом проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

 

Претходна страна