Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Млечни производи на поклон ђачкој кухињи
   

Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Шумадија“ поклонило је и ове године део својих производа Школи за основно и средње образовање “Вукашин Марковић“. Реч је о дугогодишњој пракси града Крагујевца према којој удружења која су корисници средстава за подстицај удружењима пољопривредника из буџета града, део ових средстава враћају кроз своје производе, донацијом установама социјалне заштите, школама или Народној кухињи. Уручењу су присуствовали Дамјан Срејић члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој, Саша Костић, председник Удружења одгајивача говеда сименталске расе “Шумадија“ и Тања Симић, директорка ШОСО “Вукашин Марковић“.

Донација коју је данас Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Шумадија“ поклонило школи, односи се на уговорну обавезу на основу програма подстицаја пољопривредних удружења за 2017. годину.

- Ми смо од града Крагујевца добили средства за набавку апарата за контролу квалитета млека, који користе чланови нашег удружења. На основу тог уговора у обавези смо да испоручимо одређену количину наших производа. С обзиром на то да имамо уговор са млекаром “Границе“ већ 8 година, одлучили смо се да млеко које наши произвођачи предају млекари испоручимо у облику прерађевина школи “Вукашин Марковић“. Вредност донације је 125 000 динара и састоји се паковања дуготрајног млека и кисело-млечних прерађевина - каже Саша Костић, председник Удружења одгајивача говеда сименталске расе “Шумадија“.

Дамјан Срејић, члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој истиче да је ово пример добре праксе у локалној самоуправи и добре међусекторске сарадње. Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Шумадија“ је једно од два удружења која су на прошлогодишњем конкурсу добили средства на основу конкурса за 2017. годину. Друго удружење је Удружење воћара из Чумића које ће на исти начин донирати своје производе.

Ово је још један вид сарадње града Крагујевца са установама социјалне заштите, односно у овом случају са школом “Вукашин Марковић“ која има ђачку кухињу. Једино, чини ми се, удружења из области пољопривреде имају обавезу враћања дела средстава које смо ми као град уложили у њихове програме. Мислим да је ово један добар начин да они покажу захвалност граду, и да ћемо овакав начин сарадње наставити и убудуће - каже Срејић.

 

Претходна страна