Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Музичко – плесна трупа “Мали лабуд“ из Кине на сцени Књажевско – српског театра
   

Музичко - плесна трупа “Мали лабуд“ из кинеске провинције Шанси наступиће у четвртак 12. јула од 19 сати у Књажевско - српском театру. Гости из Кине представиће се са десет плесно - певачких нумера, међу којима је плес са малим теракота ратницима, затим Душа кинеског кунгфуа посвећена борилачким вештинама - традиционални плес са дугим рукавима. Гости из Кине представиће и традиционалну оперу провинције Шанси путем плеса, а публика ће бити у прилици да чује и традиционални музички инструмент ерху и тд.

Музичко - плесна трупа “Мали лабуд“ саставни је део “Дечје палате општине Лианху“, која је позната широм света као дечја ваншколска образовна установа са 10.000 полазника сваке године. У настојању да што већем броју деце учини доступним веома квалитетне образовне програме, ова установа за децу у граду Сјану организује више од 600 курсева посвећених плесним, музичким, извођачким и ликовним уметностима, калиграфији, учењу енглеског језика, роботици; шаху, стоном тенису и друго. Дечја палата смештена је у модерном здању од 16.000 квадратних метара изграђеном 1985. године у непосредној близини Андигмена, западне капије градских зидина Сјана.

Трупа “Мали лабуд“ успешним плесним, певачким и сценским наступима остварује своју мисију промовисања културе и уметности у оквиру културних размена и на такмичењима, у до сада, више од 33 држава и региона у Европи, Америци, Јапану и Јужној Кореји, Африци, Мароку, Дубаију, Малезији, Сингапуру, Хонг Конгу.
 

 

Претходна страна