Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

НАЈАВА ДОГАЂАЈА ЗА ЧЕТВРТАК, 14. ЈУН 2018. ГОДИНЕ
   

-9,00 сати, Скупштинска сала - пријем за добровољне даваоце крви поводом Светског дана добровољних давалаца крви. Награде од стране локалне самоуправе ће добити 31 добровољни давалац крви, који је у претходној 2017.години дао крв 50, 75. и 100. пут (17 давалаца који су крв дали 50 пута; 10 давалаца који су крв дали 75 пута и 4 даваоца који су крв дали 100 пута).

Поред тога биће додељена и колективна признања - плакете “Широко срце“, за најбоље резултате остварене у добровољном давалаштву крви у претходној календарској години, у категоријама: средња школа, факултет, јавна предузећа, установе и компаније, насељена места и  удружења грађана. Црвени крст Нови Сад, Крагујевац и Ниш додељују признања “Широко срце“ за три најбоља у свакој категорији.

У име града Крагујевца присутнима ће се обратити и награде уручити др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, др Стеван Китанић, председник Управног одбора, Црвеног крста Крагујевца и др Звездана Лојпур начелница Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима КЦ Крагујевац. 

17,20 сати - Споменик стрељаним Словацима - Петер Гајдош министар одбране Републике Словачке положиће венац крај Споменика припадницима 71. аустроугарског пешадијског пука, који су својим животима, пре 100 година, платили побуну и непослушност аустроугарској монархији.

Након тога, у пратњи домаћина Мирослава Петрашиновића председника Скупштине града Крагујевца са сарадницима, Петер Гајдош министар одбране Словачке положиће венац крај Споменика стрељаним ђацима и професорима у Спомен парку Шумарице.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Претходна страна