Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

НАЈАВА ДОГАЂАЈА ЗА ЧЕТВРТАК, 14. ЈУН 2018. ГОДИНЕ
   

-9,00 сати, Скупштинска сала - пријем за добровољне даваоце крви поводом Светског дана добровољних давалаца крви. Награде од стране локалне самоуправе ће добити 31 добровољни давалац крви, који је у претходној 2017.години дао крв 50, 75. и 100. пут (17 давалаца који су крв дали 50 пута; 10 давалаца који су крв дали 75 пута и 4 даваоца који су крв дали 100 пута).

Поред тога биће додељена и колективна признања - плакете “Широко срце“, за најбоље резултате остварене у добровољном давалаштву крви у претходној календарској години, у категоријама: средња школа, факултет, јавна предузећа, установе и компаније, насељена места и  удружења грађана. Црвени крст Нови Сад, Крагујевац и Ниш додељују признања “Широко срце“ за три најбоља у свакој категорији.

У име града Крагујевца присутнима ће се обратити и награде уручити др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, др Стеван Китанић, председник Управног одбора, Црвеног крста Крагујевца и др Звездана Лојпур начелница Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима КЦ Крагујевац. 

17,20 сати - Споменик стрељаним Словацима - Петер Гајдош министар одбране Републике Словачке положиће венац крај Споменика припадницима 71. аустроугарског пешадијског пука, који су својим животима, пре 100 година, платили побуну и непослушност аустроугарској монархији.

Након тога, у пратњи домаћина Мирослава Петрашиновића председника Скупштине града Крагујевца са сарадницима, Петер Гајдош министар одбране Словачке положиће венац крај Споменика стрељаним ђацима и професорима у Спомен парку Шумарице.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Претходна страна