Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

НАЈАВА ДОГАЂАЈА ЗА ПЕТАК, 8. ДЕЦЕМБАР 2017.
   

-10,00 сати - сала 105 Градске управе - представљање новоосноване земљорадничке задруге “К и С 2017“ из Церовца, која је у оквиру пројекта “500 задруга за 500 села“ добила бесповратна средства Владе Републике Србије. Уговор је потписан 5. децембра у Палати Србије у Београду. Поред директора задруге Горана Дунића, представљању задруге и планова за рад, присуствоваће Дамјан Срејић члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој и Саша Костић директор Центра за пољопривреду и рурални развој.
Укупан износ додељених средстава из овог програма у 2017. години је 196 милиона динара, чиме је потпомогнут рад 22 задруге. Иначе, задруга из Церовца једина је у централној Србији, која је добила беповратна средства.

-12,00 сати - сала 108 Градске управе - градоначелник Радомир Николић са сарадницима организује пријем за Њ.Е. Константиноса Елиадеса амбасадора Републике Кипар у Србији. Пријему ће присуствовати Игор Карадаревић извршни директор манифестације “Србија у ритму Европе“, Давид Макевић директор Канцеларије за односе са амбасадама ЕУ, Лазар Веселиновић шеф протокола и организације “Србија у ритму Европе“ и Никола Пајић члан Управног одбора “Ритма Европе“. Том приликом биће потписан и Протокол о сарадњи о учествовању града Крагујевца у највећем дечијем музичком такмичењу у Србији “Србија у ритму Европе“. Деца из Крагујевца представљаће свој град али и Кипар који им је додељен на основу пропозиција тог такмичења.

-13,00 сати - сала 105 Градске управе - Предавање уз разговор: Циркуларна економија - Свет, Европа и Србија. Реч је о новом моделу “производ - отпад - производ“ кроз што већу поновну употребу материјала који су завршили свој “животни циклус“ и што мање коришћење нових ресурса. Последица дугогодишњег привређивања заснованог на линеарној економији је 3500 дивиљих сметлишта у Србији и само осам санитарних регионалних депонија, док се на годишњем нивоу рециклира само 5 - 7 посто отпада. Зашто нам је тема Циркуларна економије занимљива у уводној речи говориће Јасмина Предојевић Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима и Драган Маринковић начелник Службе за заштиту животне средине.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Претходна страна