Контактирајте нас за више информација
X





Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуре



Лого

НАЈАВА ДОГАЂАЈА ЗА ПЕТАК, 8. ДЕЦЕМБАР 2017.
   

-10,00 сати - сала 105 Градске управе - представљање новоосноване земљорадничке задруге “К и С 2017“ из Церовца, која је у оквиру пројекта “500 задруга за 500 села“ добила бесповратна средства Владе Републике Србије. Уговор је потписан 5. децембра у Палати Србије у Београду. Поред директора задруге Горана Дунића, представљању задруге и планова за рад, присуствоваће Дамјан Срејић члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој и Саша Костић директор Центра за пољопривреду и рурални развој.
Укупан износ додељених средстава из овог програма у 2017. години је 196 милиона динара, чиме је потпомогнут рад 22 задруге. Иначе, задруга из Церовца једина је у централној Србији, која је добила беповратна средства.

-12,00 сати - сала 108 Градске управе - градоначелник Радомир Николић са сарадницима организује пријем за Њ.Е. Константиноса Елиадеса амбасадора Републике Кипар у Србији. Пријему ће присуствовати Игор Карадаревић извршни директор манифестације “Србија у ритму Европе“, Давид Макевић директор Канцеларије за односе са амбасадама ЕУ, Лазар Веселиновић шеф протокола и организације “Србија у ритму Европе“ и Никола Пајић члан Управног одбора “Ритма Европе“. Том приликом биће потписан и Протокол о сарадњи о учествовању града Крагујевца у највећем дечијем музичком такмичењу у Србији “Србија у ритму Европе“. Деца из Крагујевца представљаће свој град али и Кипар који им је додељен на основу пропозиција тог такмичења.

-13,00 сати - сала 105 Градске управе - Предавање уз разговор: Циркуларна економија - Свет, Европа и Србија. Реч је о новом моделу “производ - отпад - производ“ кроз што већу поновну употребу материјала који су завршили свој “животни циклус“ и што мање коришћење нових ресурса. Последица дугогодишњег привређивања заснованог на линеарној економији је 3500 дивиљих сметлишта у Србији и само осам санитарних регионалних депонија, док се на годишњем нивоу рециклира само 5 - 7 посто отпада. Зашто нам је тема Циркуларна економије занимљива у уводној речи говориће Јасмина Предојевић Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима и Драган Маринковић начелник Службе за заштиту животне средине.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Претходна страна