Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Обележавање Међународног дана младих у Крагујевцу
   

Богатим и разноврсним тродневним програмом у Крагујевцу ће почев од четвртка 10. августа бити обележен Међународни дан младих. Све активности организују удружење Интерактив, Омладина ЈАЗАС - а и Канцеларија за младе.

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih u Kragujevcu Програм су осмислили млади из Русије, Италије, Шпаније, Чешке, Француске и Турске, учесници међународног тинејџерског кампа, који од 1. до 14. августа организује удружење Интерактив уз подршку Министарства омладине и спорта, града Крагујевца и Младих истраживача Србије.

Тако ће у четвртак 10. августа у 12 сати бити организована водичка тура и панорамско разгледање града, а од 20.00 сати на Летњој сцени у Великом парку филмско вече и музички програм. У петак 11. августа на Отвореној летњој сцени у Великом парку од 19 сати је музички програм Garage reunion и филмско вече Белдокс фестивала. У суботу, 12. августа у Малом ликовном салону у 12 сати биће отворена изложба “Крагујевац очима младих“. Следи конференција “Дан младих - активизам и волонтеризам“ а у 20.00 сати на Летњој сцени у Великом парку позоришна представа међународног тинејџерског кампа у Крагујевцу. Улаз на све програм је бесплатан.

Иначе, Међународни дан младих установила је Генерална скупштина УН 2000. године, а обележавање у Србији је почело после формирања Министарства омладине и спорта, 2007. У Крагујевцу се овај дан обележава девету годину за редом.

Претходна страна