Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Обележен Међународни дан породице
   

Генерална скупштина Уједињених нација 15. мај као Међународни дан породице утврдила је још 1993. године. Град Крагујевац у сарадњи са Центром за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ и Саветовалиштем за брак и породицу обележава овај значајни датум већ осму годину за редом увек с једним циљем очувања и промовисања породице и породичних вредности. У присуству представника партнерских организација и удружења, основних школа, предшколских установа, учитеља, наставника, васпитача и родитеља, учеснике конкурса и ауторе награђених радова поздравила је члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, др Гордана Дамњановић.

Диван повод нас је данас окупио, да величамо породицу и праве вредности. Порука коју желимо да пошаљемо је да поред здраве породице као стуба друштва, чврстине и стабилности, у свакој одговорној локалној заједници, приоритет имају и породице у ризику и оне којима је потребна помоћ и подршка да се осете сигурим. Породица и инклузивна друштва је мото овогодишњег 15. маја, а град Крагујевац у сарадњи са свим релевантним институцијама и установама пружа подршку управо таквим породицама и у том светлу ће своје активности наставити. Стабилност породице је извор и мост ка будућности за нове генерације, поручила је Гордана Дамњановић, члан ГВ.

Захваљујући се на подршци Граду, партнерским институцијама и установама, Гордана Петронијевић, руководилац Саветовалишта за брак и породицу истакла је да деца увек и на најбољи начин кроз цртеже и литерарне радове приказују породице и кажу шта желе. Да буду срећни и имају темељ сигурности, да им породица буде водиља и снага и место где нестају сви проблеми а рађа безбрижност. Њихова порука је обавеза одраслих и друштва, каже Гордана Петронијевић.

Један у низу активности поводом обележавања Међународног дана породице, поред радионица, предавања, спортских активности и приредби у вртићима, град Крагујевац је за предшколце установа “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“, вртића “Аутић“' и ученике од првог до осмог разреда основних школа, расписао Конкурс на тему “Моја породица у мају“'. У свакој категорији награђено је по пет радова, а награду за најбољи ликовни рад у категорији предшколаца добила је Милица Степановић из вртића “Полетарац“ ПУ “Нада Наумовић“. Прво место у категорији од првог до четвртог разреда припало је Лазару Стефановићу, ученику трећег разреда ОШ “Живадинке Дивац“, док је у категорији ученика од петог до осмог разреда награђен рад Анастасије Шишмановић, ученици седмог разреда ОШ “Јулијана Ћатић“ из Страгара. Победници на конкурсу у свим категоријама као награду добили су бицикле и пакете слаткиша, награђени предшколци спортску мајцу и пакетиће, а ученици основних школа уз пакете слаткиша добили су кошаркашке лопте.

Добитницима награде су уручиле Гордана Дамњановић, члан Градског већа и Гордана Петронијевић, руководилац Саветовалишта, а посебна награда је једнодневни излет породица свих добитника у организацији ГТО Крагујевац.

Директорка Градске туристичке организације Снежана Милисављевић рекла је да задовољство бити део пројекта и организовати најлепши део - заједнички излет за награђене и њихове породице који ће свакоме остати дуго у лепом сећању.

Након свечаног уручења награда, на платоу испред зграде Градске управе ученици ОШ “Драгиша Луковић Шпанац“ у част награђених извели су представу “Изгубљено - нађено“.

 

Претходна страна