Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Обележени 24. сусрети српско – румунског пријатељства
   

У Дому српско - румунског пријатељства “Ризница“ у селу Лужнице отворени су 24. сусрети српско румунског пријатељства. Ове сусрете пре четврт века иницирали су тадашњи амбасадор Румуније у Србији, Град Крагујевац и Удружење “Ризница“.

У присуству гостију из Румуније, Црне Горе, представника великог броја ловачких удружења, удружења сликара из Румуније и Шумадије, сусрете је отворио Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу. Свечаности отварања присуствовала је и Јасмина Предојевић Симовић, помоћник градоначелника за одрживи и равномерни развој града и сарадњу са удружењима.

“Ризница“ сведочи о трајању пријатељства између две земље и два народа дужем од четвртине века а очекујем да ће трајати још дуго и из године у годину бити богатије. Град Крагујевац почетком седамдесетих година прошлог века успоставио је сарадњу са румунским градом Питештијем који је касније прерастао у Повељу о братимљењу. Сматрам да такви протоколарни документи не треба да се заврше на папирима, већ да управо овакви сусрети граде и богате односе двеју земаља и градова - рекао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Двадесетчетврте сусрете у организацији Удружења српско румунског пријатељства Ризница под покровитељством града Крагујевца обележиле су бројне културне манифестације, сликарске колоније, изложбе, трибине и предавања, а уручене су и захвалнице и признања гостима из Румуније.     

 

Претходна страна