Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Обилазак дежурних служби
   

Градоначелник Радомир Николић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, заменик градоначелника Ивица Момчиловић и Дамјан Срејић члан Градског већа и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације, традиционално у новогодишњој ноћи обишли су дежурне службе у Граду - Полицијску управу, Ватрогасно - спасилачку јединицу и Завод за хитну медицинску помоћ.

Током обиласка градоначелник Николић и његови сарадници добили су информацију да је стање јавног реда и мира на завидном нивоу, а да дежурне екипе Хитне помоћи имају уобичајен број интервенција у ноћи када се испраћа стара и дочекује Нова година. У Ватрогасном дому дежурна екипа треће смене на окупу. Воде рачуна о безбедности свих грађана Крагујевца, али и Шумадије да новогодишња ноћ протекне безбедно.

До сада је јединица имала 1150 интервенција, речено је током рапорта а најчешћи узрок пожара је људски фактор, нехат, незнање, непажња, неконтролисана употреба отвореног пламена. Број интрвенција у овој години је мањи, најекстремнија је била 2012. година са 2298 интервенција. Превентива и инспекцијски надзор, кажу ватрогаси, чини своје и наше присуство међу грађанима кроз превентивне акције као што су Ватрогасац у школи, обданишту или ватрогасне вежбе. Највећи проблем представља смештајни простор, јер објекат који је изграђен 1934. године задовољавао је потребе ове службе 70 - тих година прошлог века. Пораст јединице, која је јужно од Београда највећа у Србији, заслужује нови објекат, тако да су ватрогасци изразили наду да ће ускоро бити постављен камен темељац за нови Ватрогасни дом.

Запослени у Служби хитне помоћи ових дана имају нешто више посла,углавном због респираторних инфекција. У току ноћи овде се прегледа између 50 и 80 пацијената, а на одељењу педијатрије у току ноћи између 30 до 40 - оро деце. Помоћ су тражили и хронични, срчани болесници и пацијенти са високим крвним притиском. Из хитне помоћи упућен је апел да у новогодишњој ноћи преовлада умереност у свему и да под дејством алкохола грађани не седају за волан. 

Градоначелник Николић захвалио се дежурним службама у име свих грађана и пожелео мирну ноћ као и пуно успеха у раду у Новој 2017. години. Градоначелник је током обиласка искористио прилику да поразговара о томе какве су потребе и на који начин Град може да помогне у бољем функционисању тих служби, јер, локална самоуправа је део великог тима који брине о грађанима.

Тачно у поноћ са зграде Градске управе приређен је традиционални ватромет, а све бебе рођене у новогодишњој ноћи у Породилишту Клинчког центра добиће поклон пакет у коме се налазе пелене и козметика за бебе.

 

Претходна страна