Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Обука “Од идеје до посла“ за 28 полазника
   

У организацији града Крагујевца и Канцеларије за младе у сарадњи са Бизнис иновационим центром, Економским факултетом, Националном службом за запошљавање, Удружењем “Интерактив“, у Бизнис иновационом центру од 16. до 25. маја одржаће се бесплатна обука “Од идеје до посла“. За обуку писања пословног плана, развијање, тестирање, одрживости и реализацију пословне идеје пријавило се 28 полазника који ће након сета предавања добити сертификате. У име града полазнике је поздравио Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Град Крагујевац низом програма и пројеката бави се младима и на најбољи могући начин покушава да превазиђе питање незапослености. Бесплатним обукама које организујемо другу годину заредом у сарадњи са релевантним институцијама и удружењима желимо да подстакнемо младе људе да започну сопствени посао, да се што боље снађу и позиционирају на тржишту рада. Са полазницима раде стручни и успешни људи у свом послу и на предавањима ће разговарати о пословним идејама, њиховом развоју и реализацији, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника.  

Сет обука “Од идеје до посла“ су бесплатне и намењене ученицима завршних година средњих школа, студентима и незапосленима до 30 година који су заинтересовани за покретање сопственог посла. Предавања ће одржати саветници Националне службе за запошљавање и сарадници Бизнис иновационог центра Крагујевац и професори Економског факултета.

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу активно учествује у оваквим и сличним пројектима и заједно са партнерима ради на припреми студената завршних година основних академских и мастер студија за тржиште рада али и на представљању неформалног образовања које је значајан сегмент у њиховом профилисању на тржишту када заврше факултет, рекао је проф. др Петар Веселиновић, декан Економског факултета.

Обука траје шест дана и састоји се од три сегмента - писање бизнис плана, развој пословне идеје као и начини финансирања. Поред теоријског дела на обукама ће бити представљене конкретне идеје које су се развиле у посао. По завршетку обуке, полазници ће имати целокупан увид у процес како се једна идеја развија, како се тестира и на крају како се пише пословни план, објаснила је Марија Ђоковић, координатор Канцеларије за младе и додала да је у плану да се у следећем периоду одржавају по две обуке годишње.

 

Претходна страна