Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Обука “Од идеје до посла“ за 28 полазника
   

У организацији града Крагујевца и Канцеларије за младе у сарадњи са Бизнис иновационим центром, Економским факултетом, Националном службом за запошљавање, Удружењем “Интерактив“, у Бизнис иновационом центру од 16. до 25. маја одржаће се бесплатна обука “Од идеје до посла“. За обуку писања пословног плана, развијање, тестирање, одрживости и реализацију пословне идеје пријавило се 28 полазника који ће након сета предавања добити сертификате. У име града полазнике је поздравио Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Град Крагујевац низом програма и пројеката бави се младима и на најбољи могући начин покушава да превазиђе питање незапослености. Бесплатним обукама које организујемо другу годину заредом у сарадњи са релевантним институцијама и удружењима желимо да подстакнемо младе људе да започну сопствени посао, да се што боље снађу и позиционирају на тржишту рада. Са полазницима раде стручни и успешни људи у свом послу и на предавањима ће разговарати о пословним идејама, њиховом развоју и реализацији, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника.  

Сет обука “Од идеје до посла“ су бесплатне и намењене ученицима завршних година средњих школа, студентима и незапосленима до 30 година који су заинтересовани за покретање сопственог посла. Предавања ће одржати саветници Националне службе за запошљавање и сарадници Бизнис иновационог центра Крагујевац и професори Економског факултета.

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу активно учествује у оваквим и сличним пројектима и заједно са партнерима ради на припреми студената завршних година основних академских и мастер студија за тржиште рада али и на представљању неформалног образовања које је значајан сегмент у њиховом профилисању на тржишту када заврше факултет, рекао је проф. др Петар Веселиновић, декан Економског факултета.

Обука траје шест дана и састоји се од три сегмента - писање бизнис плана, развој пословне идеје као и начини финансирања. Поред теоријског дела на обукама ће бити представљене конкретне идеје које су се развиле у посао. По завршетку обуке, полазници ће имати целокупан увид у процес како се једна идеја развија, како се тестира и на крају како се пише пословни план, објаснила је Марија Ђоковић, координатор Канцеларије за младе и додала да је у плану да се у следећем периоду одржавају по две обуке годишње.

 

Претходна страна