Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Одељење београдске Академије фудбала у Крагујевцу
   

У циљу стварања услова за образовање стручних кадрова у области спорта, заменик градоначелника Проф. Др Небојша Здравковић и генерални директор Академије фудбала Београд Проф. Др Стефан Илић потписали су данас Протокол о сарадњи.

С озиром на то да је град Крагујевац направио велики искорак у области спорта у последњих пар година, да имамо прволигаше који се боре за титулу у најважнијим спортским дисциплинама, као и доста репрезентативаца, па чак и учеснике Олимпијада, сматрамо да ће овај протокол о сарадњи омогућити свим младим људима у Крагујевцу да добију квалитетну едукацију односно стекну звања тренера фудбала или дипломираног менаџера у спорту, рекао је Небојша Здравковић заменик градоначелника. То је изузетно важно да би направили даље помаке у спорту, зато као град подржавамо ту иницијативу потписивањем овог протокола, а у градском буџету изнаћи ћемо средства за даљу подршку спортским клубовима у постизању врхунских резултата.

Определили смо се за Крагујевац јер је традиционално град спорта, изузетно важан у више дисциплина у овом делу Србије - рекао је том приликом Проф. Др Стефан Илић директор Академије фудбала. Наша је жеља да помогнемо у оспособљавању стручног кадра у Крагујевцу, обезбедимо квалитетнији рад, што ће за резултат имати веће и боље спортске резултате. Академија жели да искорачи, да додје у Крагујевац, отварањем засебног одељења. Осим услова за похађање наставе, планирамо да направимо и тренажно методски центар где би могли у индиректном контакту са тренерима да побољшамо њихову стручност, а и да по Закону о спорту организујемо курсеве за нижа тренерска звања: тренер и операциони тренер.

Иначе, до сада је на Високој школи струковних студија - Академији фудбала Београд, дипломирало 382 студента, од којих је 82 тренера, а остало су менаџери, међу којима је 31 девојка. За девет година постојања то је, казао је Илић, велики успех у подизању нивоа тренерског кадра у Србији.

Претходна страна