Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Одељење београдске Академије фудбала у Крагујевцу
   

У циљу стварања услова за образовање стручних кадрова у области спорта, заменик градоначелника Проф. Др Небојша Здравковић и генерални директор Академије фудбала Београд Проф. Др Стефан Илић потписали су данас Протокол о сарадњи.

С озиром на то да је град Крагујевац направио велики искорак у области спорта у последњих пар година, да имамо прволигаше који се боре за титулу у најважнијим спортским дисциплинама, као и доста репрезентативаца, па чак и учеснике Олимпијада, сматрамо да ће овај протокол о сарадњи омогућити свим младим људима у Крагујевцу да добију квалитетну едукацију односно стекну звања тренера фудбала или дипломираног менаџера у спорту, рекао је Небојша Здравковић заменик градоначелника. То је изузетно важно да би направили даље помаке у спорту, зато као град подржавамо ту иницијативу потписивањем овог протокола, а у градском буџету изнаћи ћемо средства за даљу подршку спортским клубовима у постизању врхунских резултата.

Определили смо се за Крагујевац јер је традиционално град спорта, изузетно важан у више дисциплина у овом делу Србије - рекао је том приликом Проф. Др Стефан Илић директор Академије фудбала. Наша је жеља да помогнемо у оспособљавању стручног кадра у Крагујевцу, обезбедимо квалитетнији рад, што ће за резултат имати веће и боље спортске резултате. Академија жели да искорачи, да додје у Крагујевац, отварањем засебног одељења. Осим услова за похађање наставе, планирамо да направимо и тренажно методски центар где би могли у индиректном контакту са тренерима да побољшамо њихову стручност, а и да по Закону о спорту организујемо курсеве за нижа тренерска звања: тренер и операциони тренер.

Иначе, до сада је на Високој школи струковних студија - Академији фудбала Београд, дипломирало 382 студента, од којих је 82 тренера, а остало су менаџери, међу којима је 31 девојка. За девет година постојања то је, казао је Илић, велики успех у подизању нивоа тренерског кадра у Србији.

Претходна страна