Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Ограђивање куће Ђуре Јакшића
   

Данас је на углу улица Михаила Ивеше и Карађорђеве почело ограђивање куће Ђуре Јакшића, објекта који је власништво града Крагујевца који је склон рушењу. Услови за постављање заштитне ограде створили су се након исељавања две породице које су годинама живеле у тој кући, а којима је град Крагујевац обезбедио адекватан смештај.

Према речима начелника стамбеног одељења Градске управе за имовину Дејана Искреновића реч је о парцели од око 4 ара која је у власништву града Крагујевца на којој се налази кућа у којој је око две године живео познати српски сликар и песник Ђура Јакшић. Због тога се на објекту налази спомен плоча која сведочи о томе. Искреновић је рекао да након постављања заштитне ограде надлежне градске структуре треба да донесу решење о рушењу тог објекта. “План је да се на овом месту гради стамбено пословни објекат који ће у једном делу, у зависности од одлука стручних служби задужених за културу, имати библиотеку, кафе или нешто слично посвећено Ђури Јакшићу“, рекао је Искреновић. Град Крагујевац који је власник парцеле биће инвеститор тог новог објекта.

Извођач радова на изградњи заштитне ограде око куће Ђуре Јакшића је ЈКП“Нискоградња“ а радови ће бити окончани током сутрашњег дана.

 

Претходна страна