Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Одобрено финансирање 29 програма и пројеката од јавног интереса за град
   

Градско веће на седници одржаној 9. октобра донело је закључак о прихватању Прелиминарног предлога за доделу средстава из буџета града за финансирање и суфинансирање 29 програма / пројеката удружења од јавног интереса за град.

Од 4,5 милиона динара колико је предвиђено за реализацију, највише средстава 280 000 динара одобено је Центру за младе Школа мира за програм “Крагујевац - међународни град образовања“. По 250 000 динара одобрено је Удружењу грађана Ромско информативни центар “Млади на селу како остати и опстати“, затим Образовно - културној заједници Романипен за прикључивање ромске деце образовном систему, Удружењу за развој прехрамбене производње Растимо здраво за пројекат “Сваког дана здрава храна“ и Удружењу грађана Престоница за реализацију пројекта “Заштита деце од злоупотреба на интернету“. Коначан предлог одобрених програма / пројекта биће усклађен са одлуком о буџету града Крагујевца за 2019. годину и биће достављен Градском већу на усвајање.

Чланови већа одобрили су да се на име новчане помоћи грађанима за ублажавање и санирање штете на стамбеним објектима и сточном фонду, услед поплаве, удара грома, пожара, олујног ветра, кише и уједа паса луталица, исплати 688 590 динара. Средства за ову намену биће издвојена из сталне буџетске резерве.

На седници је покренута и иницијатива за израду Плана детаљне регулације “Улица Црвеног крста - насеље Бубањ“. Површина плана приближно износи 2,2 хектара, средства за реализацију обезбедиће Град, а посао израде плана биће поверен ЈП “Урбанизам“.

Претходна страна