Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Одржана Скупштина Савеза извиђача Србије
   

Редовна годишња Скупштина Савеза извиђача Србије којој је присуствовало око 50 делегата из целе Србије, одржана је данас у сали Скупштине града. На Скупштини је разматран извештај о раду, финансијски извештај, план рада за наредну годину и стратегија развоја удружења до 2020. године. Седницу је отворио Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих.

Живимо у времену када је технологија знатно напредовала, у коме су деца и млади нажалост изгубили интеракцију са природом, и највећи део времена проводе испред екрана. Сматрама да управо удружења као што су извиђачи имају програме који могу да заинтересују децу и младе, да их повежу са природом, од организовања камповања до савладавања корисних вештина као што су сналажење у природи, орјентација - рекао је Никезић.

Према речима,Тање Јанковић, старешине Савеза извиђача Србије, највећи приоритет је школовање кадрова и то је нешто што Савез тренутно може да понуди одредима као помоћ.

Од националних активности, у плану нам је Национални извиђачки вишебој, традиционална такмичења орјентационог карактера и Извиђачке игре у септембру месецу, које ће бити одржане у Нишу - каже Јанковићева.

Иначе, како се чуло на Скупштини извиђача, пре 105. година, на Ђурђевдан, у Крагујевцу је основан Савез извиђача Србије.

 

Претходна страна